InstagramKıbrısManşetSiyaset

Seçimin yapay gündemi: Türkiye’de şeriat tartışmalarını alevlendirdiler

Hizbullah terör örgütü ile bağlantılı olan “Peygamber Sevdalıları Derneği“, şehrin sembol noktalarına “Yaşasın Şeriat” yazılı pankartlar astı

Türkiye’de şeriat tartışmaları

Tevhid bayrakları” tartışmasının ardından şeriatçı örgütler sokaklara çıkmış, AKP‘li TC Cumhurbaşkanı Erdoğan da “Şeriata düşmanlık dinin kendisine husumettir” sözleriyle taraf olmuştu.

Avukat Feyza Altun‘un şeriata yönelik eleştirileri nedeniyle gözaltına alınmasının ardından şeriat provokasyonlarına yenileri eklendi. Geçtiğimiz gün Konya‘da görülen “Yaşasın şeriat” pankartları bu defa Diyarbakır‘da ortaya çıktı.

Hizbullah terör örgütü ile bağlantılı olan “Peygamber Sevdalıları Derneği”, şehrin sembol noktalarına “Yaşasın Şeriat” yazılı pankartlar astı.

Kar maskesi taktılar

HÜDA PAR‘a yakınlığı ile bilinen dernek, tarihi sura, caddelere ve üst geçitlere pankart asarken dron ile kayda aldı ve sosyal medya hesaplarından paylaştı.

“Şeriat adalettir, hakikattir, hürriyettir” yazılı pankartı asanlar kar maskesi taktı. Yakın çekimlerde de bu kişilerin yüzleri buzlandı.

Operasyon düzenlenirken provokasyona yenisi eklendi

Diyarbakır’da benzer bir provokasyon geçtiğimiz ay da yaşanmıştı. Tarihi surlara ve bir alışveriş merkezi üzerine şeriatı savunan bayrak ve pankartlar asılmıştı.

Şeriat propagandasına yenisinin eklendiği gün, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bir ay önceki olaya ilişkin operasyon gerçekleştirdi. Altı kişi gözaltına alınarak Terörle Mücadele Şubesine götürüldü.

Hizbullah’ın vakfı okullarda ödül yarışması yapmıştı

Milli Eğitim Bakanlığı, Hizbullah’a ait Peygamber Sevdalıları Vakfı’nın düzenleyeceği bilgi yarışmasının okullar tarafından duyurulmasını talep etmişti.

Yarışma 71 ilde MEB’e bağlı okullarda düzenlendi.

SolHaber











Başa dön tuşu