InstagramKıbrısManşet

Meray Dürüst teminatla serbest bırakıldı

Lefkoşa Kaza Mahkemesi‘ne çıkarılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı üst düzey memurlarından Meray Dürüst, teminatla serbest bırakıldı

4 yıllık bölümü 2 yılda tamamladı, “FF” olan notları değiştirildi

Kıbrıs Toplum ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi‘nde başlayan “sahte diploma ve yolsuzluk” soruşturması kapsamında tutuklanan ve 3 gün tutuklu kalan Meray Dürüst, bugün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Polis Mahkemede, “Sahte Belge Düzenlemesini Tahrik Etme” ve “Sahte Resmi Belgeyi Tedavüle Sürme” suçlarından yargılanan Dürüst’ün, 4 yıllık bölümü 2 yılda tamamladığını ve sınavlara girmiş gibi notlarının değiştirilerek mezun edildiğini hatırlattı, aldığı diplomayı da Eğitim Bakanlığı’na verip onaylattığını, “FF” yani “geçersiz ders notlarının” okulda eğitim görevlisi olmayan şahıslar tarafından değiştirildiğinin tespit edildiğini belirtti.

61 dersin 38’inden başarısız oldu

Polis Dürüt’ün, 4 yılda toplamda 61 farklı dersi tamamlaması gerekirken bu derslerden 38’ini geçmediği halde geçti gibi gösterildiğinin tespit edildiğini belirtti, üniversitedeki bölüm hocalarıyla görüşüldüğünü ve zanlının derslerine katılmadığı yönünde tespitler olduğunu aktardı.

Bazı derslere kayıt yaptırmadan direkt ders notu girilerek Dürüst’ün başarılı gösterildiğinin de tespit edildiğini kaydeden polis, zanlının müdür mevkiinde bulunduğundan dolayı barem içi artış almadığını hatırlattı.

Yurt dışına çıkışı yasaklandı

Polis Meray Dürüst’ün, aynı soruşturma kapsamında Güzelyurt’ta tutuklu bulunan okul Genel Sekreteri ve hissedarı zanlı Serdal Gündüz’ü, sahte belge düzenlemeye tahrik ederek başarısız notları başarılı hale getirdiğini de Mahkeme aktardı.

Zanlının tahkikata etki edeceği sürecin tamamlandığını belirten polis, Dürüst’ün Mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç, zanlı Meray Dürüst’ün yurtdışına çıkışının yasaklanması, seyahat belgelerine el konulması, 100 bin TL nakit teminat yatırması ve 2 adet 750 bin TL’lik kefalet senedi imzalanması şartıyla ileride yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi.











Başa dön tuşu