InstagramKıbrısManşetSiyaset

Yeltekin: Birliğin aylık 1 milyon 176 bin TL gelir elde edilmesi gerekiyordu

Kıbrıs Türk Ofis, Banka Sigorta ve Ticaret Çalışanları Sendikası (BASS) Genel Sekreteri Ali Yeltekin, İçişleri Bakanı Dursun Oğuz‘un, tüm ısrarlarına rağmen Maliye Teftişi Denetleme Kurulu’nu, Güzelyurt Bölge Sular Komitesi’ne bağlı Yayla Sulama Birliği’ne göndermediğini söyledi

Yeltekin: Birliğin aylık 1 milyon 176 bin TL gelir elde edilmesi gerekiyordu

Sendika adına yazılı açıklama yapan Yeltekin, sendikanın örgütlü ve yetkili olduğu Güzelyurt Bölge Sular Komitesi’ne bağlı Yayla Sulama Birliği’nin denetimi için İçişleri Bakanı Dursun Oğuz’a 03.01.2024 tarihli
yazı göndermelerine ve 34/2002 sayılı yasaya rağmen “Maliye Teftişi Denetleme Kurulu“nu denetime gönderilmediğini söyledi.

Yeltekin, “Yayla Sulama Birliği’ne ait yaklaşık 90 bahçe sahibi üye bin 400 dönüm bahçe ve dönüm başına her hafta 30 ton su kullanımı; kısaca aylık 168 bin ton su kullanılmaktadır. 168 bin ton suyu ortalama 7 TL/tondan satmakla birlikte, aylık 1 milyon 176 bin TL gelir elde edilmesi gerekmektedir” dedi.

“Birlik büyük zarara uğratıldı, denetim başlatmak için neyi bekliyorsun Dursun Oğuz?”

Uzun zamandır Yayla Sulama Birliği’nde kayıt, muhasebe, gelir-gider denetimi olmadığından, birliğin büyük bir zarara uğratıldığını kaydeden Yeltekin, “Konu ile ilgili denetimi başlatmak için İçişleri Bakanı Sn. Dursun Oğuz neyi beklemektedir?” diye sordu.

Yeltekin, “Devleti zarara uğratanlara karşı bu kadar sessiz kalan Dursun Oğuz sessiz kalmasının sebebini bizlere ve halkımıza açıklama yapmak zorundadır” dedi.











Başa dön tuşu