InstagramKıbrısManşetSiyaset

İzcan: Kutlu Adalı cinayeti kapatılamaz

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, Kutlu Adalı cinayet dosyasının “delil olmadığı ve zaman aşımına uğradığı” gerekçesi ile Türkiye Cumhuriyeti mahkemesinde kapatılmasını kınadıklarını açıkladı

İzcan: Kutlu Adalı cinayeti kapatılamaz

Atilla Peker isimli kişinin “Bana Kutlu Adalı’yı öldürme emrini Mehmet Ağar ve Korkut Eken verdi diye itirafta bulunarak, ifade vermesi de işe yaramadı” diyen İzcan, Türkiye’nin arka bahçesi olan kuzey Kıbrıs’ta kimsenin güvenlik içinde olmadığını vurguladı.

“Kutlu Adalı dosyasını kuzey Kıbrıs’ta görün”

“Kıbrıslıtürk yurtsever bir gazetecinin davası bu kadar kolay kapatılamaz” diyen İzzet İzcan, kuzey Kıbrıs’taki adli makamlara çağrıda bulunarak, ayni davanın Kıbrıs’ta görülmesi çağrısında bulundu.

Kıbrıs’ın kuzeyinin her tarafından hırsızlık ve yolsuzluk fışkırdığını dile getiren BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, uluslararası hukukun dışında kalarak sorunların çözülemeyeceğini vurguladı.

Yolsuzluk soruşturmalarının derinleştirilmesini ve yolsuzluklara karışanların görevden alınmasını talep eden İzzet İzcan, polis, yargı ve yürütmeyi hareket etmeye çağırdı.











Başa dön tuşu