InstagramKıbrısManşetSiyaset

Özuslu: UBP Askeri Suçlar Yasası’nı 5 aydır oyalıyor

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Sami Özuslu, Basın Emekçileri Sendikası (Basın-sen) Başkanı Ali Kişmir‘in devam eden davasını da yakından ilgilendiren yasanın, “ivedilik” alınmasına rağmen hala görüşülemediğini hatırlattı, komite Başkanı Ulusal Birlik Partili (UBP) Yasemin Öztürk‘e “Ya nedenini açıkla ya da görevinden istifa et” diye seslendi

Özuslu: Ali Kişmir yarın bir kez daha mahkeme huzuruna çıkacak

Sosyal medya hesabından “UBP Askeri Suçlar Yasası’nı 5 aydır oyalıyor” başlıklı yazılı bir açıklama yapan Özuslu, CTP grubunun hazırladığı Askeri Suçlar ve Cezalar (Değişiklik) Yasa Önerisi‘nin ivedi olarak görüşülmesinin 3 Ekim 2023 tarihinde Meclis’te oy birliğiyle kabul edildiğini hatırlattı.

Özuslu, “Gazeteci ve sendikacı Ali Kişmir aleyhine açılmış davayla da yakından ilgili olan bu yasa önerisi, aradan tam 5 ay geçmiş olmasına rağmen bir türlü komite gündemine alınmadı. Ali Kişmir yarın bir kez daha mahkeme huzuruna çıkacak ve 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak” dedi.

“İvedi bir yasayı 5 ayda komite gündemine almıyorsanız nedenlerini açıklayın ya da istifa edin”

Kişmir’in yargı süresince tutukluluk ihtimalinin de yüksek olduğunu, bunların müsebbibinin; ivediliğine onay vermiş olmalarına rağmen yasayı görüştürmemekte ısrar eden Ünal Üstel başta olmak üzere UBP’li vekiller olacağını kaydeden Özuslu, Hukuk, Siyasi İşler ve Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Yasemin Öztürk‘e bir de buradan çağrı yaptı ve şunları söyledi;

“İvedi bir yasayı 5 ayda komite gündemine almıyor ya da alamıyorsanız bunun nedenlerini açıklayın ya da o görevden istifa edin. Gazetecileri mahkemelerde süründürmek ve hapse sokmakla tehdit etmenin günahı siz UBP’lilerin boynundadır”











Başa dön tuşu