InstagramKıbrısManşet

Kişmir davası 17 Nisan’a ertelendi

Gazeteciye yargı yoluyla işkence devam ediyor!

Basın Emekçileri Sendikası (Basın-sen) Başkanı Gazeteci Ali Kişmir‘e, yazdığı bir yazıdan dolayı Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK) adına Savcılık tarafından, 10 yıllık hapis cezası öngören bir Askeri Suçlar Yasası maddesi tahtında açılan dava dün bir kez daha görüldü, Mahkeme davayı 17 Nisan’a erteledi

Esendağlı: Savcılığın tutumu değişmedi

Mahkeme önünde konuşan Kişmir’in avukatı Hasan Esendağlı, Savcılığın geçen celse de davada devam edeceğini beyan ettiğini hatırlattı, 17 Nisan’ın da davanın duruşma takviminin belirlenmesine ilişkin bir görüşme yapılacağını kaydetti.

Özuslu’dan Savcılığa çağrı; “Davayı geri çekin”

Kişmir’in de yargılandığı yasa maddesinin değiştirilmesi için CTP’nin yasa önerisi verdiğini ve bu önerinin UBP’nin de oylarıyla ivedilik aldığını hatırlatan Özuslu, madem görüşmeyecektiniz neden ivediliğe oy verdiniz, oy verdiyseniz neden yasayı komitenin gündemine getirmiyorsunuz?” diye sordu.

Özuslu, “Savcılığa bir kez daha bu davayı geri çekin çağrısı yapıyorum” dedi.

Kuleli: Herkes sussa biz gazeteciler susmayız

Avrupa Gazeteciler Federasyonu’ndan davayı takip etmek üzere gelen Mustafa Kuleli de bu davanın Kıbrıs’a yakışmadığını ve bu tip davaların bezdirme ve yıldırma amaçlı olduğunu vurguladı.

Kuleli, “Herkes sussa biz gazeteciler susmayız, Kıbrıs’ın barışçı ve demokrat insanları susmaz. Bu dava yıllara bile yayılsa destek vermekten vazgeçmeyeceğiz. Bütün Avrupalı gazetecilerin kalbi ve aklı da buradadır” dedi.

Özgür Haber Merkezi











Başa dön tuşu