InstagramKıbrısManşet

Basdişler, siyasi atama üst düzey bir kurum yetkilisinin çocuğunun düğününe gönderildi

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde yürütülen “sahte diploma ve yolsuzluk” soruşturmasının, ülkenin en üst düzey makamlarına ve onların çocuklarına ulaştığı iddiası ayyuka çıktı, polise “soruşturmanın daha fazla genişletilmemesi” için baskı yapılıyor

Basdişler, siyasi atama olan üst düzey bir kurum yetkilisinin çocuğunun düğününe gönderildi

Özgür Gazete‘nin polis kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre; soruşturma kapsamında tutuklu bulunan ve ifadesi alınan kişilerin işaret ettiği kişiler, soruşturmanın seyrini değiştirdi.

Yine aynı soruşturma kapsamında tutuklu bulunan okulun Mütevelli Heyeti Başkanı, UBP‘li eski Eğitim Bakanı Kemal Dürüst ve aynı soruşturma kapsamında tutuksuz yargılanan eşi Çalışma Bakanlığı Müdürü (Görevden alındı) Meray Dürüst’ün, davaya da konu olan faturasını okula ödeterek gönderdiği düğün basdişlerinin, siyasi atama olan üst düzel bir kurum yetkilisinin çocuğunun düğünü olduğu anlaşıldı.

Kızlarının da aynı okuldan “doktorası” var

İlgili kişinin hali hazırda yüksek öğrenimle ilgili devam eden başka bir soruşturma kapsamında yargılanması ve kızının da aynı okuldan şüpheli bir “doktora” diploması bulunması da durumun iyice sarpa sarmasına neden oldu.

Bir başka bilgiye göreyse, yine ülkenin en üst siyasi makamlarından birinde olan kişinin kızının da aynı üniversiteden “doktora” diploması var ve bu diplomanın da haksız edinilmiş bir diploma olma ihtimali üzerinde duruluyor.

Polise baskı!

Tüm bu açığa çıkan gerçekler sonrası polise en üst makamlardan siyasi baskı yapıldığı ve soruşturmanın daha da genişletilmemesi yönünde telkinde bulunulduğu, hatta okuldaki henüz polisin ele geçiremediği birçok belge ve evrakın da yok edilmesinin istendiği, polis kulislerinde konuşulanlar arasında.

Özgür Haber Merkezi











Başa dön tuşu