InstagramKıbrısSiyasetSürmanşet

Fisher: Kültürel miras alanlarının restorasyonu, topluluklar arasındaki bağlantıları teşvik ediyor

ABD‘nin Kıbrıs Büyükelçisi Julie D. Fisher, Mağusa Suriçi‘nin ortak turu için Dr. Simos Ioannou ve Mağusa Belediyesi Başkanı Dr. Süleyman Uluçay ile bir araya geldi

Fisher: Kültürel miras alanlarının restorasyonu, topluluklar arasındaki bağlantıları teşvik ediyor

Elçi ve ekibi, tarihsel açıdan önemli yerleri inceledi ve şehrin zengin kültürel mirasını ve bunun ada için önemine değindi.

Büyükelçi Fisher, Amerika’nın desteğinin uzun geçmişini özellikle de ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı’nın (USAID) St. Peter ve St. Paul Katedrali, Desdemona Parkı ve Deniz Kapısı gibi tarihi mekanların restorasyonu ve korunmasına ve Mağusa’daki sivil toplum ağlarının kapasitesinin geliştirilmesine yönelik yaptığı katkıları takdir etti.

Fisher, “Paylaşılan kültürel miras alanlarının restorasyonu, insanlar ve topluluklar arasındaki bağlantıları teşvik etmeye devam ediyor” dedi.

Büyükelçi Fisher, Dr. Ioannou ve Dr. Uluçay’ın Kıbrıs Rum ve Kıbrıs Türk toplumlarını bir araya getirmeye yönelik ortak çabalarına olan bağlılıklarından dolayı da takdirlerini dile getirdi.

Açıklamada, “Amerika Birleşik Devletleri, adanın barışı ve refahı için ileriye dönük bir yol bulmak amacıyla Kıbrıslıları bir araya getirme konusundaki uzun süredir devam eden kararlılığını sürdürüyor” denildi.











Başa dön tuşu