InstagramKıbrısManşetSiyaset

Özersay: Bazı kişilerin tutuklanmasını engellemeye ya da yavaşlatmaya çalıştıkları duyumu var

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, “sahte diploma ve yolsuzluk” soruşturmasına siyasi baskı yapıldığına işaret ederek, “Vebali ağır olur” dedi

Özersay: Soruşturmanın derinleştirilmesini engellemeye çalışanlar var

Sosyal medya hesabından “Konunun üstünü örtmeye ve birilerini korumaya çalışmayın” başlıklı bir açıklama yaparak, son günlerde “sahte diploma ve dolandırıcılık konusu daha da ilerletilirse yüksek öğrenim ve tüm üniversiteler zarar görür” benzeri bir bahanenin arkasına saklanmaya çalışanlar olduğunu belirtti.

Özersay, “Bunu gerekçe gösteren üst düzey görevlerde bulunan siyasilerin soruşturmanın derinleştirilmesini engellemeye, bazı kişilerin tutuklanmasının önünü almaya ya da yavaşlatmaya çalıştıkları duyumu var” dedi.

“Vebali ağır olur”

Badadez torbasındaki çürük badadezleri en erken zamanda oradan çıkarıp atılmaz, torba baştan sona bir elden geçirip havalandırılmazsa; o çürümüşlüğün kısa süre sonra tüm torbayı saracağını, tüm badadezlerin telef olacağını, evin içinde da kokudan durulmayacağına değinen Özersay, “Aylar önce size tabela üniversiteleri konusunda derhal denetim yapın ve katı tedbirler alın dediğimizde adım atmış olsaydınız bugün bu çürüme muhtemelen bu kadar ilerlemeyecekti” dedi.

Özersay, “Ve şimdi her gün bir başka skandal, yolsuzluk, dolandırıcılık ve sahtekarlık ortaya çıkarken siz hala bu tabela üniversiteleri konusunda tek bir ciddi adım atmadınız. Oturdunuz bir torbanın olduğu gibi berbat olmasını izliyorsunuz! Üstelik de bunu sırf kendi ahbaplarınızı, adamcıklarınızı ve partililerinizi korumak için yapıyorsunuz!
Siyasi müdahale bu yolsuzluğa ortak olmak anlamını taşıyacaktır, vebali ağır olur” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu