InstagramKıbrısManşetYaşam

Ecz. Kamran Aziz aramızdan ayrılışının 7. yılında kabri başında anıldı

Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği (KTTB), Kıbrıslıtürklerin ilk kadın eczacısı, besteci ve söz yazarı Ecz. Kamran Aziz‘i aramızdan ayrılışının 7. yılında kabri başında andı

Kıbrıslıtürklerin ilk kadın eczacısı besteci ve söz yazarı Ecz. Kamran Aziz

Yazılı açıklama yapan KTEB Yönetim Kurulu, 1944 yılında kayıtlı eczacı olarak meslek hayatına başlayan Aziz’in, 1959 yılında kurulan Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği’nin de kurucu üyelerinden olduğunu hatırlattı.

Etkinlikte gerçekleştirilen konuşmalarda eski Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Başkanı Ecz. Fatma Azgın ülkemize ve mesleğimize katkılarından ölümsüz değerlerinden ve de topluma yaptığı önceliklerine yer verirken, şu an görevde olan Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Genel Sekreteri Ecz. Duygu Adahan Kuran Ecz. Kamran Aziz’in Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği’nin Kurucu üyelerinden birisi olduğunu ve mesleği dışında çok renkli kişiliğiyle de toplumda iz bıraktığını söyledi.

Açıklamada şunlar kaydedildi;

Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği olarak her ay kabrinin düzenli olarak bakımının yapılması yanı sıra anılarını yaşatmak amaçlı etkinliklere devam edileceğini  aktardı.

Bu bağlamda anma günü nedeniyle kabrini ziyaret eden üyelerimiz Ecz. Ülker Pozan Cihangir, Ecz. Memhet Dümenci, Ecz. Cevher Cem Süzel Ecz. Caneş Tatlıcıoğlu, Ecz. Zehra Öksüz, Ecz. Mehmet Yazman, Ecz. Enver Halksever, Ecz. Bahire Turganer olmuştur.

Yaşamı boyunca mesleğini ve müzik hayatını birlikte yürüten Aziz’in , mesleğine olan önemli katkıları yanı sıra bestekar kişiliğiyle de “Al Yemeni Mor Yemeni, Kıbrıs’ım, Gelin Geliyor Gelin” gibi unutulmaz eserleri de bulunmaktadır.

1997 yılında kapatma kararı aldığı Aziz Eczanesi Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği binasında yer alan Eczacılık Müzesinde sergilenmektedir.

Kamran Aziz’i ebediyete uğurladığımız bu günde kendisini sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz











Başa dön tuşu