EkonomiInstagramKıbrısManşet

Atan: Hayat Pahalılığı’nın 4 ayda bir verilmesine ilişkin yasa Meclis’ten hala geçmedi

Kamu Görevlileri Sendikası (Kamusen) Başkanı Metin Atan, 31 Mart’tan sonra dövizin daha da yükselmesiyle birlikte bütün dengelerin alt üst olacağını söyleyerek, hayat pahalılığının 4 ayda bir maaşlara yansıtılmasıyla ilgili yasanın Meclis‘ten geçmediğini  hatırlattı

Atan: Hayat Pahalılığı’nın 4 ayda bir verilmesine ilişkin yasa Meclis’ten hala geçmedi

Mayıs TV’de yayınlanan “Meltem Sakin ile Gazete Sohbetleri” programında konuşan Atan, kamuda yetkili sendikalar olarak hayat pahalılığının 4 ayda bir verilmesine ilişkin imzalanan protokolü anımsatarak bununla ilgili yasanın Meclis’ten hala geçmediğini vurguladı.

Bu yasanın niye geçmediğini soran Atan, “Bu konuda ne yapmaya çalışılıyor?” diye sordu, Maliye Bakanı Özdemir Berova’nın kontrolsüz hayat pahalılığının, kısır döngü oluşturabileceğine işaret etti.

Berova’nın, “Sarmalın içinde sürüklenip gidebiliriz” açıklamalarını hatırlatan Atan, dövizin şu anda patladığını, ona paralel hayatın da pahalı olmaya başladığını, hükümet edenlerin 4 ay bekleyeceğini ve bütçeye göre hareket edeceğini ve bütçe aşılırsa hayat pahalılığının 6 ayda bir verilmesine yeltenme niyetinin olabileceğini söyledi.

“Denetimler başladı deniliyor fakat ceza alan var mı?”

Bu yaklaşımın doğru olmadığını söyleyen Atan, hayatın ucuzlatılması gerektiğini defalarca söylediklerini ve denetim yapılması gerektiğini ifade etti.

Atan, denetimlerin başladığının söylendiğini hatırlattı, “Fakat bu konuda ceza alan var mı?” diye sordu. Fiyatlardan herkesin şikayetçi olduğunu söyleyen Atan, denetim yapılıyorsa karşılığını herkesin alması gerektiğini belirti.

“31 Mart’tan sonra bütün dengeler alt üst olacak”

2024’ün daha zor olacağını söylediğini anımsatan Atan, “31 Mart’tan sonra dövizin daha da yükselmesiyle birlikte bütün dengeler KKTC’de alt üst olacak” dedi.

Atan, bu söylemlerinin insanların moralini bozmak için olmadığını, yaklaşan krizin tehlikeli olduğunu eğer tedbir alınmazsa daha da zor günlerin kapıda olduğunu vurguladı.











Başa dön tuşu