InstagramKıbrısManşetSiyaset

Kıbrıs’ta Vicdani Ret İnisiyatifi: Türkiye mahkum edildi

Kıbrıs’ta Vicdani Ret İnisiyatifi, vicdani ret aktivistlerinden Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) Genel Sekreteri Murat Kanatlı‘nın Türkiye‘ye karşı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi‘nde (AİHM) açtığı davada, Türkiye’nin mahkum edildiğini duyurdu

Kanatlı’nın AİHM’de açtığı davada Türkiye mahkum edildi

Yazılı duyuru yayımlayan inisiyatif, vicdani reddini açıklayarak 2009 yılından itibaren seferberliğe gitmeyi reddeden Murat Kanatlı’nın 14 Haziran 2011 tarihinden beri Askeri Mahkeme’de devam etmekte olan davasında 10 günlük hapis cezasına çarptırıldığını ve cezasının 6 Mart 2014’te sona erdiğini hatırlattı.

Duyuruda, “Kanatlı, Avukatı Öncel Polili aracılığı ile Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi‘nin (AİHS) 9. maddesi ‘düşünce ve vicdan özgürlüğü‘nün ihlal edildiği belirtilerek 2015’te Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) başvurmuştu” denildi.

AİHM’in, bugün kararını açıkladığı ve Türkiye’yi AİHS’in 9 mahkemesini ihlalden mahkum ettiği belirtilen duyuruda, Mahkeme kararı ile ilgili bugün saat 18.00’da avukat Öncel Polili ile Basın Emekçileri Sendikası (Basın-sen) lokalinde basın toplantısı yapılacağı belirtildi.











Başa dön tuşu