InstagramKıbrısManşetSiyaset

Maviş: Saadet zincirinin bulaşmış Bakan ve Vekil varsa cezai kovuşturma için Meclisin önünü açın!

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, Kamu Hizmeti Komisyonu (KHK) üyelerine, “Adalet, sizi o görevlere atayan makamlara hizmetle sağlanmaz“, atanmış Başbakan Ünal Üstel‘e ise “Dokunulmazlıkların ardına saklanmayın” diye seslendi

Maviş: KHK, kamudaki bozuk düzeni, sendika düşmanlığına varacak bir dava ile çözmeye çalıştı

Maviş, “Cezai Soruşturma veya Cezai Kovuşturmanın Bildirilmesi” ile ilgili yasa maddesi açık değil mi?” sorusuyla başladığı yazılı açıklamasında KHK’nın, kamudaki bozuk düzeni, sendika düşmanlığına varacak bir dava ile çözmeye çalıştığını ve Öğretmenler Yasası‘nda açıkça düzenlenmeyen suçlardan ötürü KTÖS’ün bir yönetim kurulu üyesini daha ceza davası görülmeden alelacele ve usule aykırı bir şekilde yargılayıp, 4.5 yıl öğretmenlik görevinden uzaklaştırdığını ve 18 yıl için de kademe ilerlemesini durdurduğunu hatırlattı.

Maviş, “Aynı Kamu Hizmeti Komisyonu sahte belge düzenleme ve tedavüle sürme, haksız kazanç ve makam elde etme, görevini kötüye kullanma, çıkar çatışması, rüşvet vb. gibi suç teşkil eden unsurlarla mahkemeye çıkmalarına rağmen üst düzey kamu görevlilerine Kamu Görevlileri Yasası’nın 102. Ve 103. maddelerini yürürlüğe koymamıştır” dedi.

“Üyemizin diploması gerçektir ve hırsızlık, vahim zarar gibi suçlarla yakından uzaktan ilgisi yoktur”

Anayasa tarafından bağımsız olması gerektiği düzenlenen KHK’nın bu tavrının “yansızlık ve hesap verebilirlik” ilkesi ile çeliştiğine dikkat çeken Maviş, üyelerinin ne kamuyu zarara uğrattığını ne de başka bir suç işlediğini vurguladı.

Maviş, “Rüşvet vermemiş, imza sahtelememiş, haksız kazanç veya makam elde etmemiştir. Diploması gerçektir. Uyuşturucu, hırsızlık, sirkat, vahim zarar ile yakından uzaktan ilgisi yoktur. Buna rağmen sendikamızı hedef gösterme adına Kamu Hizmeti Komisyonu ceza davasını beklemeden benzeri görülmemiş bir cezayı kesmekte tereddüt etmemeyi bu saadet zincirini kuran ve devam ettirmek isteyenlere bir borç bildi” dedi.

“Adalet, sizi o görevlere atayan makamlara hizmetle sağlanmaz”

Maviş KHK üyelerine ve atanmış Başbakan Ünal Üstel’e şöyle seslendi;

“Sayın Kamu Hizmetleri Komisyonu üyeleri,

Ülke sahte diploma düzenleme, tedavüle sürme, haksız kazanç ve menfaat elde etme, rüşvet verme, hediye alma, ihaleye yön verme gibi infial yaratan olaylarla çalkalanıyor. Bu işlere karışan üst düzey kamu görevlileri ile ilgili ne yaptınız?

Cezai Soruşturma veya Cezai Kovuşturmanın Bildirilmesi ile ilgili yasa maddesi açık değil mi?

Başbakan, Bakan size bildirmiyorsa, sizin sorumluluğunuz yok mu?

Adalet, sizi o görevlere atayan makamlara hizmetle sağlanmaz!

“Dokunulmazlıkların ardına saklanmayın”

Sn. Başbakan,

Dokunulmazlıkların ardına saklanmayın.

Saadet zincirinin bulaşmış bakan ve vekil varsa cezai kovuşturmanın yapılabilmesi için Meclisin önünü açın!

Haksızlık, ayrımcılık, partizanlık temeli ve sosyal/ ahlaki çöküşün nedeni bu saadet zincirinin her halkası kopana kadar sözümüzü, eylemimizi esirgemeyeceğiz.











Başa dön tuşu