InstagramKıbrısManşetSiyaset

KTGB: Bu yasa önerisini süratle görüşülmesini talep ediyoruz

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği (KTGB), Basın Emekçileri Sendikası (Basın-sen) Başkanı Gazeteci Ali Kişmir‘in de 10 yıl hapislik öngören bir yasa maddesiyle yargılandığı Askeri Suçlar Yasası (Değişiklik) Önerisi‘nin Meclis’te görüşülüp oylanması için hükümete çağrı yaptı

KTGB: Çağdaş, demokratik bir ülke için askeri suçlarla ilgili değişiklik acilen görüşülüp onaylanmalı

Yazılı açıklama yapan KTGB, bazı meslektaşlara açılan davalara zemin oluşturan Askeri Suçlar ve Cezalar Yasası’nın değişmesinin, sadece gazetecilerin değil daha çağdaş ve demokratik bir ülkede yaşamak isteyen tüm yurttaşların talebi olduğunu belirtti.

KTGB açıklamasında, “CTP milletvekillerince hazırlanan ve Meclis’e sunulan Askeri Suçlar ve Cezalar (Değişiklik) Yasa Önerisi’nin, ivedilik kararı alındığı 3 Ekim 2023’ten bugüne kadar ilgili komite gündemine alınmamış olması, iyi niyetle bağdaşmaz” denildi.

“Bu yasa önerisini süratle görüşülmesini talep ediyoruz”

Açıklama şöyle devam etti;

“Basını ilgilendiren yasalar konusunda taleplerimize olumlu yaklaştığını ifade eden Sayın Başbakan Ünal Üstel başta olmak üzere koalisyon ortağı partilerin başkanlarına ve milletvekillerine kamuoyu önünde bu yasa önerisini süratle görüşerek onaylanmasına destek vermesini talep ediyoruz.

Bir ülkede gazetecilerin tutuklu yargılanması, on yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını içeren yasayı, çağdaş dünyanın gereklerine uygun olarak ele alıp düzenlemek ülkemiz için büyük bir artı olacaktır.

Askeri Suçlar ve Cezalar (Değişiklik) Yasa Önerisi’nin yürürlüğe girmesinin takipçisi ve taraftarı olduğumuzu vurgular, hükümetin de benzer duyarlılığı göstermesini talep ederiz”











Başa dön tuşu