InstagramKıbrısManşetSiyaset

Canev Tatar: Böyle bir paylaşım yapıyor olmaktan dolayı üzüntü duyuyorum

Sahte diploma ve yolsuzluk” skandalıyla adını duyuran Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi‘nden Pedagojik Formasyonu bulunan Canev Tatar (Ersin Tatar’ın kızı), kendi diploması hakkında da bazı iddialar olduğunu belirterek, bu iddiaların Cumhurbaşkanı’nın ‘yakını’ olduğundan ötürü çıktığını ve çok kırgın olduğunu açıkladı

Tatar: Böyle bir paylaşım yapıyor olmaktan dolayı üzüntü duyuyorum

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Canev Tatar, böyle bir paylaşım yapıyor olma gereksiniminden ötürü duyduğu üzüntüyü belirtti, kendi özgeçmişi hakkında kısaca bilgi verdi.

Tatar, “Üniversite eğitimimi çok severek ve hep hayalini kurarak okumuş olduğum University of the Arts London, Animasyon bölümünü 2015 senesinde tamamladıktan sonra, 2016–19 yılları arasında Kalbindeki Cevap, Kalbindeki Cesaret ve Mutluluğu Yaratmak isimlerinde üç adet çocuk kitabının metin ve görsel tasarımlarının tümünü kendim üstlenerek yazarlığını yaptım” dedi.

“Cumhurbaşkanı’nın ‘yakını’ olduğumdan ötürü…

Pandemi dönemi sonrasından günümüze değin kendi stüdyosunda hem yetişkinler hem de çocuklar için çeşitli sanatsal ve kişisel gelişim odaklı aktiviteler yaptığını anlatan Tatar, bu bağlamda yapmakta olduğu çalışmaları desteklemek maksadıyla 2021-22 eğitim yılı boyunca, dönemin koşullarında online eğitim sunması hasebiyle, emek ve zaman verip güvenerek katıldığı pedagoji programını sunan üniversitenin isminin gündemi son dönemde meşgul etmekte olan iddialara karışmış olmasını da hayal kırıklığı içerisinde takip ettiğini kaydetti.

Tatar, “Verdiğim emeğin karşılığında almış olduğum sertifikanın geçersizliği gündemde iken, esasen herhangi bir vatandaş olarak kursu layıkıyla tamamlamış olan diğer arkadaşlarım gibi mağduriyet yaşamakta iken; Cumhurbaşkanı’nın ‘yakını’ olduğumdan ötürü hakkımda iddia edilmekte olan asılsız ve mesnetsiz ithamlar karşısında çok kırgın ve kızgın hissetmekteyim” dedi.

Tatar, “İlgili eğitim yılı çerçevesinde gerekli olan derslere, sunumlara, projelere ve sınavlara katıldığımı belirtmek isterim. Bu yazıya ek olarak bazı belge ve ekran görüntülerini paylaşıyorum. Daha fazla gerekebilecek her ne türden kanıt ve detay varsa araştırılabilir; araştıranlara gönül rahatlığıyla yardımcı olabilirim” ifadelerini kullandı.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=431721439392364&set=pcb.431722069392301











Başa dön tuşu