InstagramKıbrısManşetSiyaset

Gulamkadir: Yarın saat 09.00’da Güzelyurt Terminali’nde buluşuyoruz

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Güzelyurt İlçe Başkanı Çağlar Gulamkadir, Güzelyurt bölgesinin sorunlarına, narenciye krizine ve bitirilmeyen hastaneye işaret ederek, yarın yapılacak eyleme katılım çağrısı yaptı

Gulamkadir: “Hastane tamamlanacak” vaatlerine karnımız toktur

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Gulamkadir, yapımına 2016 yılında başlanan Güzelyurt Hastanesi‘ne, 2018 yılında Erhürman Hükümeti döneminde, CTP’nin sağlık politikalarına gösterdiği hassasiyetle, o dönemin Sağlık Bakanlığı tarafından (CTP) yapılan çalışmalar ve yatırımlarla büyük bir yol kat edildiğini söyleyerek, 2020 yılından beri yatırım yapmayanların, 14 Mart Tıp Bayramı gününde açıklama yapmamaları ve utanmaları gerektiğini belirtti.

Gulamkadir, “2021 yılında Sağlık Bakanlığı yapmış, o dönemde hiçbir yatırım yapmayan, toplumun kabul etmediği bir şekilde Başbakan yapılan Üstel hükümeti, sayısız bir şekilde yaptığı açıklamalarla ‘hastane tamamlanacak’ vaatlerine karnımız toktur” dedi.

“Sizler için insan hayatı bu kadar mı ucuzdur?”

“Hastanenin tamamlanması için kaynak vardır, beceriksizliğiniz bizi yok ediyor” diyen Gulamkadir, Güzelyurt Hastanesi’nin yapılması için çaba sarf etmeyenler bir yana, mevcut Sağlık Merkezi’nde 2018’de uygulanmaya başlanan, yıllardan sonra 24 saat doktor bulundurulmasını da ortadan kaldıran ve bölgeyi doktorsuz bırakan, Kalkanlı Yaşam Evi’ni kaosa sürükleyip yine oradaki hastaları hem doktorsuz hem de çok az sayıda hemşire ile yönetmeye çalışan, doktorun, eczacının onurunu yerle bir edenlerin de aynı kişiler olduğunu vurguladı.

Gulamkadir, “Güzelyurt’ta tek 1 adet ambulansla hizmet verilmeye çalışıldığını ve yollarda insanlarımızın hayatlarını kaybettiğinin farkında değil misiniz? Sizler için insan hayatı bukadar mı ucuzdur? Özelde Güzelyurt, genelde ise tüm halkımız bizlere yaşattıklarınızı görüyor ve mesleği icra etmeye çalışanlara karşı ve halkın ilaca erişiminde yaşattıklarınızdan dolayı hiç utanmıyorsunuz?” diye sordu.

“Yarın 09.00’da Güzelyurt Terminali’nde buluşuyoruz”

Bu vesileyle hem bölgede hem de ülkede çok zor şartlarda, kaos yaratan bir yönetime rağmen mesleğini onuruyla icra ettiren tüm hekim ve sağlık çalışanlarına teşekkür eden Gulamkadir, 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.

Gulamkadir, “Bu projelerin tamamlanması ve insanca yaşayabilmek için biz varız.16 Mart Cumartesi saat 09.00’da Güzelyurt Terminali’nde buluşuyor, birlikte yürüyor, kötü yönetime karşı sesimizi yükseltiyoruz” çağrısı yaptı.











Başa dön tuşu