InstagramKıbrısManşetSiyaset

Sol Gençlik: Afrika Gazetesi’nden Girne Düşünce Derneği’ne sansüre karşı omuz omuza!

Sol Gençlik, Girne Düşünce Derneği tarafından organize edilen Antilogos Tiyatrosu tarafından Girne Oda Tiyatrosu’nda oynanması planlanan “Annesi” oyununun Girne Kaymakamlığı tarafından engellenmesine tepki gösterirken, “Hoşgörü ve barış kültürü bu topraklara hakim olmak zorundadır” ifadelerini kullandı

Sol Gençlik: Afrika Gazetesi’nden Girne Düşünce Derneği’ne sansüre karşı omuz omuza!

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

“Herkesin inandığının veya herkese inandırıldığının aksine bu sınırlar içerisinde bir ifade özgürlüğü yoktur. Kontrollü bir kısmi serbisiyet vardır.

Bir taraftan muhalefet olduğunu iddia edenler basını ve ifade özgürlüğü kısıtlayan yasaları tek tek meclisten geçirmekte, diğer taraftan yönetim olduğunu iddia edenler tiyatroları bile itiraz hakkı tanınmayacak bir biçimde engellemektedir. Toplumumuzda kültür ve sanat yok olmaya mahkum bırakılmıştır.

Yeni bir kültür ve tarihi hepimize empoze etmek isteyen bir işgal rejimi mevcuttur. Bunu saklamanın hiçbir manası yoktur. Mahkemelerimiz her geçen gün temeli olmayan davalar ile asli görevlerini yapmaktan mahrum bırakılmaktadır.

Artık bu safsatalara direnmek bu adada yaşayan ve yaşamak isteyen tüm insanların ortak görevidir. Yaşadığımız tüm problemlerin çözümü için tek yol kalıcı bir gelecek yaratmaktır. Kısa vade için kurulan devlet tüm amaçlarını tamamlamıştır. Hoşgörü ve barış kültürü bu topraklara hakim olmak zorundadır.

Sansüre maruz kalan Alikko ile Caher radyo tiyatrosunu ve oyuncuları Kemal Tunç ile Osman Balıkçıoğlu’nun mücadelesini de tekrardan anıyoruz”

Antilogos Tiyatrosu’nun “Annesi” oyunu engellendi: “Kaymakamlık izin vermedi”











Başa dön tuşu