InstagramKıbrısManşetSiyaset

T izinleri yine gizlice aile&akraba demeden dağıtıldı mı?

Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı‘nın, yakın dönemde gündemi meşgul eden “ailesine ve partililerine dağıttığı T izinleri” meselesi yeniden alevlendi

Akandere sordu: İzinler kimlere verildi?

Kıbrıs Türk Toplu Taşımacılar Birliği Başkanı Bekir Beksan Akandere sosyal medya hesabından Arıklı’ya, “Son yapılan İtiraz Kurulu toplantısında T izinleri verildi. Bu izinler kime neye göre verildi? İtiraz kurulu hangi gündemle toplandı? Gündem nerede paylaşıldı?” diye sordu.

Akandere ayrıca, “Yine gizli kapaklı toplantılar yapılıp gizli kapaklı izinler veriliyor. Hangi kritere ve kime göre T izinleri verdiniz. Ülkede toplu taşımacılık şirketleşecek demiştiniz. Bizde bunun sorgusunu yaparken sabredin diyorsunuz. Hiçbir bilgi verilmemesine rağmen sabırla bu sektör sizi beklerken bu sessiz sedasız gizli verilen T izinleri ne oluyor. Kime neye göre veriliyor. Sektör sizden bir açıklama bekliyoruz” ifadelerini de kullandı.

Ancak Arıklı gayet net olan soruya; “İtiraz Kurulu izin vermez. Daha önce izin kurulunca verilen kararlara yapılan itirazı görüşür ve karara bağlar. Ortaya iddialar atıp kafa bulandırıncaya kadar gelir İzin Kurulu ile görüşür sorularına cevap alırsın” cevabını verdi ve sonra da “Benim anlamadığım İtiraz Kurulu’nun gündemini sizinle paylaşılması gerektiğine dair bir kural mı var?” dedi.

Neler olmuştu?

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay‘ın gündeme getirip Erhan Arıklı’ya soru sorduğu T izinleri meselesinde birçok liste ortaya atılmış ve listelerde de Arıklı’nın hem aile yakınlarına hem de partililerine T izni dağıttığı görülmüştü.

Olayın basına yansımasının ardından Arıklı Meclis‘te konuşmuş ve “Her parti yapıyor, sıra YDP’lilere gelince kıyamet kopuyor” açıklamasıyla olayı ırkçı bir boyuta taşımaya çalışmıştı.

Ancak daha sonra tüm izinler iptal edilmişti. o dönemden bu güne akıbeti belli olmayan izinler için Akandere’nin paylaşımı sonrası, “Gizlice izinler aynı kişilere yeniden mi verildi?” soruları gündeme geldi.

Özersay: Arıklı yalan söylüyor; T izinleri iptal edilmedi, 15 gündür adım yok!

 











Başa dön tuşu