InstagramKıbrısManşetSiyaset

Özersay: Birileri ‘aradan biraz zaman geçti herhalde unutulmuştur’ diye düşündüyse yanılır

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, sahte diploma ve yolsuzluk soruşturmaları nedeniyle yargılanan kamu görevlilerinin görevden uzaklaştırılması için İçişleri ve Turizm Bakanlıklarına bir kez daha çağrı yaptı; “Birilerini korumaya çalışmayın, yasanın gereğini yapın” dedi

Özersay: Yasaya göre; haksız kazanç elde etmelerini önlemeniz gerekiyor

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özersay, İçişleri ve Turizm Bakanlıklarına bir kez daha çağrı yaparak, “Yasanın gereğini yapın ve mahkeme kararını verinceye kadar o bürokratları kamu görevinden uzaklaştırın” diyerek, sahte diploma ve yolsuzluk soruşturmalarında yargılanan kamu görevlilerine işaret etti.

Özersay, “Kamu Görevlileri Yasası‘na göre hakkında rüşvet almak ve sahtekarlıkla devleti zarara uğratmak gibi suçlamalarla polis soruşturması açılmış olan kamu görevlilerini geçici olarak kamu görevinden uzaklaştırmanız ve kendilerine yarı maaş vererek ve günün sonunda suçlu bulunmaları durumunda dava sürecinde geçen sürenin emekliklerine yansımasını önlemeniz, yani o durumda haksız kazanç elde etmelerini önlemeniz gerekmektedir” dedi.

“Birileri ‘aradan biraz zaman geçti herhalde unutulmuştur’ diye düşündüyse yanılır”

Bu bakanlıklar yasanın gereğini yapmazlarsa günün sonunda devletin zarara uğratılmış olacağını belirten Özersay, yasaya göre Kamu Hizmeti Komisyonu‘ndan bunu yapmasını talep etmeleri veya doğrudan kendilerinin bunu yapmanız gerektiğini kaydetti.

Özersay, “Birini korumaya çalışmıyorsanız, bu konuda adım atmanız gerekir! Birileri ‘aradan biraz zaman geçti herhalde unutulmuştur’ diye düşündüyse yanılır, biz unutmadık, takip ediyoruz ve edeceğiz” dedi.











Başa dön tuşu