InstagramKıbrısManşetSağlık

Polis: Diplomasını barem içi artış almak için PGM’ye sundu

Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nde (KSTBU) yürütülen “sahte diploma ve yolsuzluk” soruşturması kapsamında dün tutuklandığı haberleri toplumda infial yaratan Mağusa Polis Müdürü Barış Sel, Lefkoşa Kaza Mahkemesi‘nde Yargıç huzuruna çıkarıldı, Sel’e 3 gün tutukluluk verildi

Polis: 9 dersinin notu gelişigüzel girildi

Mahkemede olguları aktaran polis, 05.02.2024 tarihinde ilgili üniversitede başlatılan idari soruşturma sonucunda alınan okul yetkilisinin ifadesinde, zanlı Mahmut Barış Sel ile ilgili usulsüz not girişleri yapılarak, İşletme Bölümü’nden yüksek lisans diploması verilerek mezun edildiğini belirttiğini kaydetti.

Polis zanlının 18 Ocak 2023 tarihinde log (öğrenci kayıt sistemi) girişi olmasına rağmen geriye dönük 9 ders notunun gelişigüzel girildiğini, 10 Mayıs tarihinde ise tez sunmadığı halde sunmuş gibi gösterilerek 19 Haziran 2023’de mezun edildiğini belirtti.

“Diplomasını barem içi artış almak için PGM’ye sundu”

Zanlının 11.05.2023 tarihinde geçici olarak mezuniyet ve transkripti Polis Genel Müdürlüğü‘ne sunarak barem içi artış almak için yazışmalar gerçekleştirdiğinin tespit edildiğini söyleyerek, zanlının bu konuda, aynı soruşturmadan tutuklu bulunan okulun küçük hissedarı ve Genel Sekreteri Serdal Gündüz’e tez sunduğunu söylediğini aktardı.

Polis Serdal Gündüz’den alınan ifadede ise söz konusu tezi teslim almadığını, teslim edildiyse de bölüme teslim edildiğini söylediğini kaydetti.

Tez’in onaylanması için jüri sistemi olduğu ve jüri üyelerinden ifade alınması gerektiğini söyledi polis, Barış Sel’in ifade vermediğini ancak sorulara sözlü beyan verdiğini belirtti.

Tahkikatın devam ettiğini kaydeden polis zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti, Mahkeme bu talebi kabul etti.

Özgür Haber Merkezi











Başa dön tuşu