InstagramKıbrısManşetSiyaset

Marasalı: Erdoğan’ın söylemlerine karşı güçlü bir şekilde tepki gösterilmesi gerekmektedir

Sol Hareket Örgüt Sekreteri Fikri Marasalı, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde Kıbrıs ile ilgili yaptığı şovenist açıklamalarına tepki gösterdi, “Erdoğan’ın Kıbrıs’a yönelik açıklamaları, Türk milliyetçiliğinin ve yayılmacılığının açık bir tezahürüdür” ifadelerini kullandı

Marasalı: Erdoğan’ın sözleri; bölünmüşlüğü meşrulaştırmak için utanç verici bir kılıftır

Yazılı açıklama yapan Marasalı, 1974’teki darbe ve işgalin izlerinin hala can yakmakta olduğunu söyledi ve bu açıklamanın Kıbrıs halkının acılarını hiçe sayarak ve Türkiye’nin işgalini haklı çıkarmaya çalışarak, adanın bölünmüşlüğünü meşrulaştırmak için utanç verici bir kılıf olduğunu vurguladı.

Marasalı, “Üstelik adanın kuzeyinde bulunan ve seçim hesapları yüzünden sessiz kalan muhalefet partileri de bu çirkin manzaranın bir parçası haline gelmiştir, bu da onların zayıf liderliklerini ve sorumluluklarından kaçışlarını göstermektedir” dedi.

“Erdoğan’ın söylemlerine karşı güçlü bir şekilde tepki gösterilmesi gerekmektedir”

Marasalı şöyle devam etti;

“Erdoğan’ın sözleri, uluslararası hukuku ve BM Güvenlik Konseyi kararlarını hiçe sayarak, Kıbrıs’ta gerilimi artırmak ve Türkiye’nin egemenlik iddialarını meşrulaştırmak amacı taşımaktadır. Ancak unutulmamalıdır ki, Kıbrıs halkı yıllardır süren işgal ve zulme karşı direnmiş ve bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini sürdürmektedir.

Erdoğan ve Türkiye’nin, Kıbrıs halkının haklarına ve uluslararası normlara saygı göstermesi gerekmektedir. Ancak bu açıklamalar, sadece bölgedeki gerilimi artırmakla kalmaz, aynı zamanda adanın barışçıl bir şekilde yeniden birleşmesi için yapılan çabalara da zarar vermektedir.

Bu nedenle, Erdoğan’ın ve Türkiye’nin bu tür kışkırtıcı söylemlerine karşı, uluslararası toplumun birlikte hareket ederek güçlü bir şekilde tepki göstermesi gerekmektedir”











Başa dön tuşu