InstagramKıbrısManşetSiyaset

Akansoy: Dokunulmazlıkların kaldırılmasına dönük dosyalar Meclis’e gönderilmeli

Cumhuriyeti Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Asım Akansoy, “Masumiyet Karinesi“nin esas olduğunu ancak kamuoyunda konuşulan iddiaların göz ardı edilmesinin söz konusu olamayacağını belirtti, dokunulmazlıkların kaldırılması konusundaki dosyaların da Meclis‘e gelmesi gerektiğini söyledi

Akansoy: Dokunulmazlıkların kaldırılmasına dönük dosyalar Meclis’e gönderilmeli

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Akansoy, “sahte ya da geçersiz diploma” soruşturmasının tüm üniversiteleri kapayacak şekilde yaygınlaştırılması ve derinleştirilmesi gerektiğini söyleyerek, bu yapılmadığı sürece bir bütün olarak yüksek öğretimin ve elbette halkın bu süreçten olumsuz etkileneceğinin açık olduğunu belirtti.

Akansoy, “Siyaset kurumunun itibarsızlaştırılmasının önüne geçmek adına polisin soruşturmayı süratle genişleterek devreye girmesi, dokunulmazlıkların kaldırılmasına dönük dosyaları Meclis’e göndermeyi önceliklendirmesi gerekir” dedi.

“Genelleştirmeler kimseyi bir yere taşımaz”

Masumiyet Karinesi“nin esas olduğunu ancak kamuoyunda konuşulan iddiaların göz ardı edilmesinin söz konusu olamayacağını vurgulayan Akansoy, yüksek öğretime, polis teşkilatına ve siyasete dair genelleştirmelerin kimseyi bir yere taşımayacağını kaydetti.

Akansoy, “Herkese suçlu gözüyle bakılması ve kurumların yıpratılması, kurunun yanında yaşın da yakılmaya çalışılması, en büyük sorunların başındadır. Sorunlar, onları yaratanlarla çözülemez. Göstermelik hamleler ve geçici çıkışlar dışında. Demokrasilerde çare siyasi iradenin değişimidir. Çare vardır. Bir an önce erken seçime gidilmelidir. Kararı halkımız vermelidir” dedi.











Başa dön tuşu