InstagramKıbrısManşetSiyaset

Kırok KSTBU’dan aldığı diploma ve trankriptini paylaştı

Çatalköy-Esentepe Belediyesi‘nin Cumhuriyetçi Türk Partili (CTP) Belediye Başkanı Ceyhun Kırok,  Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay‘ın, “Bazı Belediye Başkanları, Müdür ve Kaymakamların da Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nden (KSTBU) diploması var” söylemleri üzerine KSTBU’dan aldığı diplomayı paylaştı

Kırok KSTBU’dan aldığı diploma ve trankriptini paylaştı

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kırok, Özersay’ın açıklamasından “Bugün bir kısım medya organında son günlerde gündeme gelen sahte diploma konusu ile ilgili bazı belediye başkanlarının diplomalarının da sahte olabileceğine dair iddialar yer almıştır” diyerek bahsetti ve “8 Haziran 2022 tarihinde Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi’nden yüksek lisans derecesi bulunan bir belediye başkanı olarak 27 Ekim 2020 tarihinde üniversiteye kayıt oldum” diyerek diploma ve transkriptini paylaştı.

“Ders notlarımı gösteren transkriptim aşağıda paylaştığım gibidir. Diplomam da aynı şekilde paylaşılmıştır” diyen Kırok, yüksek lisans tezini savunup, mezun olduğu gün yine sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda; “Hayali olmayan insanların hedefi olmaz. Önce hayal et, sonra iste ve çok çalış” dediğini hatırlattı.

Kırok, “Ben öyle yaptım. Çok çalıştım ve bu diplomanın her bir zerresini hak ederek kazandım. Bizde sahtelik olmaz. İlgililere bir kez daha hatırlatmak istedim” dedi.

“Özersay da neyin doğru neyin yanlış olduğunu biliyordur”

Sayın Özersay’ın da bir akademisyen olarak neyin doğru neyin yanlış yapıldığını biliyordur diye de düşündüğünü kaydeden Kırok, “Eğer amaç çamur atıp karalamaksa yapılan bu yanlış açıklamalara bir son vermesini ve bürünmüş olduğu dedektif rolünü bırakıp gerçek anlamda halka hizmet etmesini tavsiye ederim. Sapla samanı karıştırmamak gerekiyor” dedi.

Kırok ayrıca, “Almış olduğum tüm derslerde verilen projelerim ve anket sonuçlarım da elimde mevcuttur gerektiği takdirde incelenmesi için ilgili kurumlara verebilirim” ifadelerini kullandı.

https://www.facebook.com/photo?fbid=10229264437168821&set=pcb.10229264443888989











Başa dön tuşu