InstagramKıbrısManşetSiyaset

Kapısız: Siz ne sorumsuz, ne talihsiz bir hükumetsiniz. Ödeyecek 8’er sterlininiz yok mu?

Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası (HTKS) Başkanı Cem Kapısız, Ankara‘ya 1 buçuk yıllık eğitime gönderilen ve ülkenin hava sahası güvenliğinin emanet edileceği personele, yasa gereği verilmesi zorunlu olan günlük 8 sterlinlik harcırahın bile ödenmediğini söyledi

Kapısız: Sadaka bile olmayan bu parayla personel hem günlük ihtiyaçlarını karşılayacak hem kalacak yer tutacak

Yazılı açıklama yapan Kapısız, Ercan Havalimanı Hava Trafik Kontrol kadrosuna en son atanan 8 personelin şu anda Ankara’da Temel Hava Trafik Kursu’nda eğitilmekte olduğunu söyleyerek, bir buçuk yıl sürecek olan bu kurs boyunca personelin yasa gereği her kurs günü için 8 İngiliz sterlini harcırah almaları gerektiğine işaret etti.

Kapısız, “Sadaka bile sayılmayacak bu meblağ ile kursiyerlerin kalacak yerlerinden tutun da günlük tüm ihtiyaçlarını karşılamaları beklenmektedir. UBP-DP-YDP hükumeti maalesef bu sadaka niteliğindeki harcırahı bile ödemekten aciz durumdadır” dedi.

“Hava sahasının emanet edileceği bu nadir personele ödeyecek 8’er sterlininiz yok mu?”

“Kursa gönderip girdikleri her sınavdan minimum yüzde 70 başarı zorunluluğu olan, hava sahasının emanet edileceği bu nadir personele ödeyecek 8’er sterlininiz yok mu?” diye soran Kapısız, zaten zor ve stresli şartlarda her birinden üstün başarı beklenilen personele bunu mu reva görüldüğünü sorguladı.

Kapısız, “Bizler, bu halkın paralarını nerelere harcadığınızı çok iyi biliyoruz. Bu sorumsuzluğunuzdan dolayı sizleri şiddetle kınıyor, bu rezil durumu derhal bir açıklama getirip gerekeni yapmanızı talep ediyoruz” dedi.

“Siz ne sorumsuz, ne talihsiz bir hükumetsiniz”

“Yurt dışındaki personele harcırahlarını ödemek için 2 şart gerekli” diyen Kapısız bu şartları şöyle sıraladı;

1- Muhaceretten ilgili personelin yurt dışında olduğuna dair bilgiyi teyit edeceksiniz,

2- Ödeme emrini çıkaracaksınız.

Kapısız, “Bir türlü anlam veremiyoruz. Bu iki adımın hangisinde ve neden takıldınız? Ankara’daki personelin harcırahları neden ödenmiyor? Nerede parmağınız varsa orada bir yasa tanımazlık, bir usülsüzlük buluyoruz. Siz ne sorumsuz, ne talihsiz bir hükumetsiniz! Her konuşmanızda dilinizden düşürmediğiniz ‘yüce eşit egemen devlet’ anlayışınız bu mu? Derhal yasal yükümlülüklerinizi yerine getirip bu personelin harcırahlarını zamanında ödeyiniz” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu