InstagramKıbrısManşetSiyaset

Gulamkadir: Ülkeyi kaosa sürüklüyorlar, Valenciya için kriz kapıda

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Güzelyurt İlçe Başkanı Çağlar Gulamkadir, onlarca ekip ve yüzlerce işçinin çalıştırılmadığını, bu kişilerin Türkiye’ye geri gönderildiğini ve sonra da üçüncü dünya ülkelerinden işçi getirilmeye çalışıldığını söyledi

Gulamkadir: Bedeli üreticiye, kontraktörlere, işçiye, ihracatçıya ve esnafa ödetmeye çalışıyorlar

Yazılı açıklama yapan Gulamkadir, ülkeyi her sektörde kaosa sürükleyenlerin hala aynı düşünceyle hareket ettiklerini söyleyerek, süreci yönetemeyenlerin bunun bedelini üreticiye, kontraktörlere, işçiye, ihracatçıya ve esnafa ödetmeye çalıştığına vurgu yaptı.

Gulamkadir, “İhracatta en önemli ürünlerden biri olan narenciyede kaos yaşanmadan gün geçmemektedir. Ülkeyi yönettiğini iddia eden ‘hükümet’, sektörü baltalamak için elinden gelen her şeyi yapmaya devam etmektedir. Valencia için de kriz kapıdadır” dedi.

“27 ekipten oluşan 750 kesim işçisi çalıştırılmıyor”

Gulamkadir şöyle devam etti;

“Burada izinli bir şekilde bulunan, yaklaşık 27 ekipten oluşan 750 civarı kesim ekiplerinin işçileri çalıştırılmıyor, çalışamayan ekipler ise iş yokluğu nedeniyle Türkiye’ye geri dönüyor veya dağılıyor.

Sonrasında ise yeterli sayıda işçimiz yok denilip, üçüncü ülkelerden yetisi olup olmadığı bilinmeyen işçiler getirilmeye çalışılıyor. Dört ay sonra sona erecek sezondan sonra getirilen işçilerin akıbetiyle ilgili ciddi iddialar söz konusudur.

“Sonrasında işçi yok denilip üçüncü ülkelerden işçi getirilmeye çalışılıyor”

Bu iddialar, getirilecek işçilerin teminat mektupsuz getirileceği, belirli şirketlere imtiyazların olduğu, gelecek kişilerden gelmeden komisyon alma ve sezon sonrası tamamlanacak iş sonrasıda kaçak işçi veya insan kaçakcılığına kadar ilerleyen bir süreçten bahsedilmektedir.

Bugün, kontraktörler birlikleri tarafından yapılan uyarı grevinin ardından gerçekleşen toplantıda verilen sözlerin yakın takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildirir, tüm sektör paydaşlarına yalnız olmadıklarını, bu ülkeyi hep birlikte ayağa kaldırmak için CTP olarak yanlarında olduğumuzu hatırlatmak isteriz”











Başa dön tuşu