InstagramKıbrısManşetSiyaset

Bengihan: Sorunu çözmek yerine sendikayı suçlama yolunu seçti

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan, Meclis Başkanı Zorlu Töre‘ye, “KTAMS’ı yasalara uymamakla suçlarken asıl kendisinin yasalara uymadığının farkında değil mi?” diye sordu

Bengihan: Sorunun çözülmesi yönünde adım atmak yerine sendikayı suçlama yolunu seçti

Yazılı açıklama yapan Bengihan, Meclis’te çalışanlar arasında ayrımcılık yapılması nedeniyle KTAMS üyesi stenografların katıldığı grev devam ederken Meclis Başkanı Zorlu Töre’nin sorunun çözülmesi yönünde adım atmak yerine sendikayı suçlama yolunu seçtiğini söyledi.

Bengihan, “Aylardan beri devam eden sorunun diyalog yoluyla ortadan kaldırılması için sendikamız defalarca girişim yapmış olmasına rağmen Sn. Zorlu Töre diyalogdan kaçmış, sağır ve dilsiz rolü oynamıştır. Bunun üzerine 16 Kasım 2023 tarihinde uyguladığımız bir saatilik uyarı grevi de sonuç vermemiş, aksine bize hümanizm dersi vermeye kalkışan Sn. Töre greve katılan üyelerimize sendikamızdan istifa etmeleri için baskı uygulamıştı” dedi.

“İlgili kişinin doktor raporunu Sağlık Bakanlığı’ndaki Sağlık Kurulu onayına neden göndermiyor?”

Töre’nin iddia ettiği gibi ayrımcılık yapılmıyorsa, görev değişikliği için ilgili kişinin doktor raporunu Sağlık Bakanlığı’ndaki Sağlık Kurulu onayına neden göndermediğini soran Bengihan, “KTAMS’ı yasalara uymamakla suçlarken asıl kendisinin yasalara uymadığının farkında değil mi?” diye sordu.

Bengihan, “Çalışanların motivasyonunu olumsuz yönde etkileyen sorunu çözüp, iş barışını sağlamak yerine sorunu görmezlikten gelen Sn. Töre çabuk hırsız ev sahibini bastırır misali sendikamızı suçlayarak sorumluluktan kaçmaya çalışmaktadır. Sn. Zorlu Töre yaslara uymaktan, hümanizmden bahsetmeye başlamışsa bu da sendikamızın başarısıdır” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu