InstagramKıbrısManşetYaşam

TUTUKSUZ YARGILANACAKLAR: İsias davasında verilen tahliyelere ailelerden tepki!

Şampiyon Melekler‘in katledildiği, Adıyaman‘da devam eden İsias Otel davasında tutuklu yargılanan otel sahibi Ahmet Bozkurt‘un oğlu Efe Bozkurt ve mühendis Halil Bağcı‘nın tutuksuz yargılanmasına karar verilerek serbest bırakıldı, aileler öfkeli

Tutuksuz yargılanacaklar!

Şampiyon Melekler takımı dahil 72 kişinin katledildiği İsias Otel’in Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davasında tutuklu yargılanan sanıklardan Bozkurt ve Bağcı, Ankara Gazi Üniversitesi’nin ek raporu doğrultusunda serbest bırakıldı.

Yiğittürk: İki elimiz tüm Bozkurt ailesinin yakasında

Serbest bırakılmaya ilk tepki, Şampiyon Melek İzcan Nurluöz’ün annesi Feriha Yiğittürk’ten geldi, “Niye?” diye soran Yiğittürk, “Yeni bir rapor onun bu cinayete ‘ortaklık’ etmediği gibi bir sonuç mu ortaya çıkardı?
Bunu bize anlatamazsınız” dedi.

Yiğittürk şunları söyledi;

“Adalet yerini bulsun diye savaşıyoruz. Aldığımız her nefes adaletin sağlanması için. Tahliye ne demek? Tahliye beraat değildir. İki elimiz tüm Bozkurt ailesinin yakasında. Her bir çocuğumuzun hesabını soracağız. #efebozkurt da cezadan kurtulamayacak!

Evlatlarımıza ‘otel’ diye sunulan o ‘toplu mezar’ yıllar yılı onca ihmalin, sorumsuzluğun, vicdansızlığın sonucu olarak yükselirken sahibi, ortağı, izin vereni, denetleyeni, hesap sormayanı, göz yumanı, hepsi cinayetin ortağıdır.

Affetmiyoruz!
Susmuyoruz!
Vazgeçmiyoruz
Hesap Vereceksiniz!
#isiasortakdavamız

Aksoy: Tahliyemiş! Yataklarınıza yatıp kalkmak nasip olmasın. Nefessiz kalıp boğulun

Şampiyon Melek Serin İpekçioğlu’nun annesi Pervin Aksoy ise şu sözlerle karara isyan etti;

“Hesap verin, hesap vereceksiniz, bugüne kadar vermediniz, o hesabı en tepeden en aşağıya ödeyeceksiniz. Allah’ın belaları, köpek sürüleri bir bitmediniz, hergün çoğalırsınız. Tahliyemiş. Mahkeme, teknik bilgiyi bilirkişiye sorar. Tahliyeyi değil!

Yataklarınıza yatıp kalkmak nasip olmasın. Nefessiz kalıp boğulun. Rapor, rapor değil. Bu mühendislik ne kolay işmiş,ahbabın ruhsat için seni belediyeye çağırır, sen de 3 sayfa hiçbir şeye bakmadan yanlış hesap yap ver, kap parayı, öldür insanları.Sonra kusursuz de hatta madalya tak”











Başa dön tuşu