EkonomiInstagramKıbrısManşet

Rahvancıoğlu: 675 TL için elektrik kesmek zulümdür

Bağımsızlık Yolu Mali Sekreteri Münür Rahvancıoğlu, elektrik depozit bedellerinin 5 bin TL üzerinde olduğunu ve bugüne kadar kesme limitinin depozite göre ayarlandığını hesaba katarak, elektrik kesme limitinin en az 2 bin 500 TL olması gerektiğini belirtti

Rahvancıoğlu: 675 TL için elektrik kesmek zulümdür

sosyal medya hesabından açıklama yapan Rahvancıoğlu, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu‘nun (Kıb-tek), “Mart ayı faturalarını ödemeyen ve 675 TL ve üzeri borcu olanların elektrik enerjilerinin kesileceğine” dair yaptığı duyuruya işaret etti, “675 TL için elektrik kesmek zulümdür” dedi.

Rahvancıoğlu, “Son zamlardan sonra 250 kws (en düşük) elektrik kullanımı faturası yaklaşık 775 TL’ye yükselmişti. Bu da sadece 1 ay ödenmeyen fatura bedelleri için, elektrik kesintisi anlamına geliyor. Yeniden bağlatma ücretinin de arttırılarak 275 TL olduğu düşünüldüğünde, bu işlem özellikle özel sektör çalışanları için ciddi bir harcama anlamına geliyor” dedi.

Rahvancıoğlu yapılması gerekenleri sıraladı

Elektrik depozit bedellerinin de 5 bin TL üzerinde olduğunu ve bugüne kadar kesme limitinin depozite göre ayarlandığını da hesaba katarak, kesme limitinin en az 2 bin 500 TL olması gerektiğini belirten Rahvancıoğlu, 675 TL’nin emekçiler için bir zulüm olduğunu kaydetti, bu çerçevede acilen yapılması gerekenleri de şöyle sıraladı;

-Her hane için 250 Kws’a kadar elektrik ücretsiz olmalıdır.

-Ödenmeyen faturalarda, elektrik kesme limiti en az 2 bin 500 TL olmalıdır.

-Bilgisayar çağına geçtiğimiz ve basit bir klavye uygulaması olan “yeniden bağlama işlemi” için ücret talep etmeye son verilmelidir.

-Elbette AKSA Kamulaştırılmalıdır!

Rahvancıoğlu, “Tüm bunları sadece emekten yana bir parti yapabilir” dedi.











Başa dön tuşu