InstagramKıbrısManşetSiyaset

Volt: Yolsuzluk olgusundan kimler, nasıl zengin oldu?

Volt Kıbrıs‘ın Avrupa Parlamentosu adayı Makarios Druşotis, “Mafya Devleti” adlı kitabında kaydettiklerinin soruşturulması için bugün Yolsuzlukla Mücadele Kurumu‘nun talimatıyla kurulan özel soruşturma ekibinin huzuruna çıkacak

Gazeteci ve yazar Druşotis bir dizi ifade verecek

Gazeteci ve yazar Druşotis, önümüzdeki günlerde kitabında anlattıklarını çevreleyen kanıt ve gerçekleri aktarmak amacıyla bir dizi ifade verecek.

Druşotis’in kitap serisinin, vatandaşların ilk kez güç oyunlarına, komplolara ve olası yasa dışı eylemlere gönderme yapan tanıklıklar ve bilgilerle karşı karşıya gelmesiyle tepki fırtınası yarattığını hatırlatmak istiyoruz.

Yapılan açıklamada şu bilgiler verildi;

Kıbrıs Cumhuriyeti eski Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis‘in dönemi ve çalışmaları, ülkeyi sürüklediği birçok çıkmazla birlikte hali hazırda siyasi açıdan yargılanmaktadır.

Ancak bir kez daha bir başka araştırma komitesinin süzgecinden geçecekler ve bu üçüncü araştırma komitesi Nikos Anastasiadis’in on yıllık iktidar döneminde yaşananların olası cezai sorumluluklarını araştırmaya çalışacak.

Diğer ikisi Kıbrıs’ın, aranan kişilere, otoriter rejimlerin siyasi nüfuzuna sahip kişilere pasaport verilmesi ve kara para aklama iddiaları nedeniyle uluslararası alanda sürüklenmesinin ardından vatandaşların adalet duygusunun çöktüğü ve ülkenin itibarının dibe vurduğu bir döneme ait olası ihlalleri ve usulsüzlükleri kayıt altına almıştı ancak hiçbiri adalet önüne çıkarılmadı.

Volt davaların tam olarak kamuoyuna açıklanmasını sadece istemiyor, talep ediyor. Vatandaşların, kimin ve neden ülkeyi kaosa sürüklediğini bilmeye hakkı var.

Halen toplumsal refahı baltalayan yolsuzluk olgusundan kimler, nasıl zengin oldu? Adalet, demokrasinin ve toplumun menfaati için görevini yapmalıdır.











Başa dön tuşu