InstagramKıbrısManşetSiyaset

KESÇH: Yurtdışında yapacağımız lobicilik faaliyetleri için çok önemlidir

Karma Evlilik Sorunu Çözüm Hareketi (KESÇH), Başkanı Sude Doğan, Amerika basınına karma evlilik sorunuyla ilgili röportaj verdi, konunun dünya kamuoyunda da konuşulmasının önü açıldı

Karma evlilik sorunu ABD basınında

Yazılı açıklama yapan örgüt, Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Hristodoulides’in birkaç ay önce Kıbrıslıtürkler için açıkladığı pakette, en üst sırada karma evlilik sorununa yer verilmesi ve Karma Evlilik Sorunu Çözüm Hareketi başkanı Sude Doğan’ın bu açıklamadan bir gün sonra Türk basını tarafından eleştiriye ve saldırıya maruz kalmasının, uluslararası basının dikkatini çekmeyi başardığını belirtti.

Açıklamada, “Paketin etkili bir şekilde işleme koyulabilmesi ve karma evlilik sorununun daha kapsamlı çözümü için yerelde çalışmalarını sürdüren Karma Evlilik Sorunu Çözüm Hareketi’nin ve karma evlilik sorunu olan çocukların sesi artık Amerika’da da duyuluyor” denildi.

“Yurtdışında yapacağımız lobicilik faaliyetleri için çok önemlidir”

Açıklama şöyle devam etti;

“Geçtiğimiz gün, Amerika temelli olan Orato World Media ekibi ile oldukça derin bir röportaj gerçekleştirdik. Bildiğiniz üzere karma evlilik sorununa kapsamlı bir çözüm bulabilmek için Kıbrıs genelindeki çalışmalarımıza durmadan devam ediyoruz, bunun yanında elimizden geldiğince sizlerin yanında olmaya ve destek olmaya çalışıyoruz.

Mücadelemizi fark eden ve uluslararası arenada görünürlüğümüzü arttırmamıza yardımcı olan Orato World Media ekibine çok teşekkürlerimizi iletiriz. Karma evlilik sorununun çözümü yerelde olsa da uluslararası görünürlüğümüzü arttırmak, yurtdışında yapacağımız lobicilik faaliyetleri için çok önemlidir.

Her zaman sizlere söylediğimiz gibi, yolumuza engeller çıkabilir, susturulmaya çalışabiliriz; ama bu sorunu kapsamlı bir çözüme kavuşturana kadar sizler için hep burada olacağız”

Haberin linki: https://orato.world/2024/04/01/we-are-the-only-cypriots-without-citizenship-silenced-in-trnc-for-years-says-turkish-cypriot-peace-activist/











Başa dön tuşu