InstagramKıbrısManşetSiyaset

Yeltekin: İki aydır büyük sıkıntılarla boğuşur durumdayız

Kıbrıs Türk Ofis, Banka, Sigorta ve Ticaret Çalışanları Sendikası (BASS) Genel Sekreteri Ali Yeltekin hükümetin “Kooperatif Şirketler Mukayyidi’nin kim olacağı kavgasını” bir kenara bırakıp, bu görevi layıkıyla yerine getirecek bir kişiyi derhal o mevkiye ataması gerektiğini belirtti

Yeltekin: İki aydır büyük sıkıntılarla boğuşur durumdayız

Yazılı açıklama yapan Yeltekin, BASS’ın örgütlü ve yetkili olduğu kooperatiflerde yaklaşık iki aydır hükümet ortakları arasında var olan “Kooperatif Şirketler Mukayyidi kim olacak?” anlaşmazlığından dolayı sıkıntılar yaşandığına dikkat çekti.

Yeltekin, “Örgütlü bulunduğumuz kooperatiflerde iki aydır büyük sıkıntılarla boğuşur durumdayız. Başta personelin özlük ve sosyal haklarından tutun, değişen kredi ve mevduat faizlerinin değiştirilememesine, ve ayrıca kooperatiflerde, alınan yönetim kurulu kararlarını uygulamaya geçirememekle devam eden bir çok sıkıntı var olmaktadır” dedi.

“Bunun faturasını kim ödeyecek?”

Yeltekin açıklamasına şöyle devam etti;

“Hükümet edenler, kooperatif şirketler mukayyidinin kim olacağı kavgasını bir kenara bırakıp, bu görevi layıkıyla yerine getirecek bir kişiyi derhal o mevkiye atamalıdır.

Ülkemizde bulunan yaklaşık 200 kooperatifimizin idari ve mali kararları iki aylık zaman dilimi içinde imzalanmamaktadır. Kısacası kooperatiflerle ilgili kararlar ve onaylar iki aydır donuk vaziyette beklemektedir. Bunun faturasını kim ödeyecek?

Sendikamız yaklaşık iki aydır Kooperatif Şirketler Mukayyidini atayamayan hükümet anlayışını kabul etmemektedir.

Kooperatifler açısından büyük bir önem arz eden kooperatif şirketler mukayyidi mevkisinin vekalet makamı da olmadığından hükümet edenlerin amacının ülkede bulunan tüm kooperatifleri batırmak olduğunu düşünmemek elde değildir.

Her konu açıldığında kooperatiflere ve kooperatifçiliğe destek vereceklerini dile getiren hükümet edenlerin amacı acaba kooperatifleri batırıp, kapatmak ve özel sektöre piyasayı peşkeş çekmek mi?”











Başa dön tuşu