InstagramKıbrısManşetSiyaset

Gökçebel: HP hesaplamaları nedeniyle çalışandan ne çalınanlar geri ödenmelidir

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Genel Sekreteri Tahir Gökçebel, asgari ücretli ve dar gelirliye, Hayat Pahalılığı yanında ek artış da verilerek “et” olmasa da “ekmek” almasının sağlanması gerektiğini belirtti

Gökçebel: Hükümet ete narh koydum, 550 TL’ye düşürdüm diye şov yapıyor

Sendika adına yazılı açıklama yapan Gökçebel, hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet, kaçakçılık, vergi kaçırma ile kamu kaynakları peşkeş çekilirken, dar gelirli insanların açlığa, sefalete sürüklenme olduğunu söyleyerek, bir yıl içinde temel tüketim maddelerinin yüzde 100’ün üzerinde pahalandığını belirtti.

Gökçebel, “Döviz uçmuştur. Hükümet ise denetim yapacağım diye halkla dalga geçmektedir. Ete narh koydum, 550 TL’ye düşürdüm diye şov yapmaktadır. Güneyden et alınmaya devam edilmektedir. Gerçekte yaşanan hırsızlık, yolsuzlukların ise üstü örtülmektedir” dedi.

Gökçebel şöyle devam etti;

“UBP-DP-YDP hükümeti, insanımız can derdindeyken Titanik gemisindeki gibi müzisyenleri oynamaktadır. Hükümetin bozulmaması için çaba harcamakta, ancak esas yapması gerekenlerin hiç birini yapmamaktadır.

Halk arasında zaten hükümetin mafyatik, çıkarlar çerçevesinde devam ettiğine şüphe kalmamıştır. Hükümetin beyin ölümü gerçekleşmiştir. Sorun çözmek yerine kendisi sorun olmaya başlamıştır.

“HP hesaplamaları nedeniyle çalışandan ne kadar çalındı?”

Diploma skandalından sonra Hayat Pahalılığı’nın da çalındığı ortaya çıkmıştır. Hükümet derhal çalışanlardan ne kadar çalındığını ortaya koymalıdır.

Çalışanlara kayıpları geriye dönük olarak ödenmelidir. Yaşanan sıkıntıları en çok hisseden asgari ücretliye, dar gelirliye, göç yasalıya bu dört aylık süredeki kayıpların ve eksik hesaplanan HP üzerine ek artış da verilerek et olmasa da ekmek alması sağlanmalıdır.

Açlığa mahkum edilenler; hırsızların, soyguncuların inisiyatifine bırakılmamalı, Anayasadaki sosyal devlet kavramı hatırlanmalıdır”











Başa dön tuşu