InstagramKıbrısManşetSiyaset

Serdaroğlu: Hükümet ve Bakan Oğuz, verdikleri sözü tutmadı

Merkezi Cezaevi’nde teknik eleman eksikliği sıkıntısı ve bu sıkıntının giderilmemesi nedeni ile, Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-iş) ve Kamu Görevlileri Sendikası (Kamusen) tarafından geçtiğimiz ay başlatılan ve verilen sözler nedeniyle askıya alınan grev yeniden başlatıldı

Serdaroğlu: Hükümet ve Bakan Oğuz, verdikleri sözü tutmadı

Konuyla ilgili sendikalar adına açıklama yapan Kamu-iş Başkanı Ahmet Serdaroğlu, hükümet ve İçişleri Bakanı Dursun Oğuz’la o dönem yapılan görüşme verilen taahhütlerin yerine getiremediğini, bu sebepten ötürü de askıya aldıkları eylem ve grevi yeniden başlattıklarını belirtti.

Serdaroğlu, “Merkezi Cezaevi’nde teknik eleman eksikliği nedeniyle daha önce başlatmış olduğumuz grevi, İçişleri Bakanı Sayın Dursun Oğuz’un sendikalarımızı çağırıp bayram öncesinde gerekli teknik eleman eksikliğinin giderileceği sözünü vermesi nedeni ile askıya almıştık. Ancak geldiğimiz aşamada ‘bayram öncesi’ şeklinde verilen söz ve sürede maalesef Bakan Oğuz ve hükümet sözünü yerine getirmemiştir. Hükümet ve sayın bakan verdikleri taahhüdü gerçekleştiremediklerinden dolayı askıya aldığımız grevi bugün itibari ile yeniden başlatıyoruz”











Başa dön tuşu