InstagramKıbrısManşetSiyaset

İzcan: Sorunun çözümü BM Güvenlik Konseyi kararları çerçevesinde olmak zorundadır

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, atanmış Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile yapacağı görüşmede, BM Güvenlik Konseyi kararları temelinde, olumlu ve yapıcı bir tavır takınmasını talep etti

İzcan: Tatar BM Genel Sekreteri’nin önerilerine olumlu yanıt vermelidir

Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis’in BM Genel Sekreteri ile yaptığı görüşmede, kendisine Kıbrıs sorununun çözümü ile ilgili öneriler sunulduğunu ve olumlu yanıt verdiğini açıklamasına dikkat çeken İzzet İzcan, Ersin Tatar’ın negatif tavır takınarak süreci berhava etmemesini istedi.

Kıbrıs sorununun uluslararası bir sorun olduğunu, ortadoğu ve bölgede yaşanan siyasi gelişmelerden ayrı düşünülemeyeceğini belirten İzzet İzcan, Kıbrıs halkının çoğunluğunun talebinin, erken çözüm olduğunu vurguladı.

“Sorunun çözümü BM Güvenlik Konseyi kararları çerçevesinde olmak zorundadır” diyen İzzet İzcan, “Ayrılıkçı ve statükocu politikalarda ısrar etmek hiç kimsenin çıkarlarına uygun değildir” dedi.

BKP’nin federal birleşik Kıbrıs temelinde, bağımsız, özgür Kıbrıs’ı savunmaya devam edeceğini dile getiren İzzet İzcan, tüm çözüm yanlısı güçleri birlikte hareket etmeye çağırdı.











Başa dön tuşu