KıbrısManşet

Gündüz: Halkın beklediği sizin egolarınızın tatmin edilmesi değil

Ulusal Birlik Partisi Milletvekili Menteş Gündüz BRT’de katıldığı canlı yayında, Halkın Partisi’nin bundan sonra daha temkinli adım atacağını söyleyerek, siyasette üslubun çok önemli olduğunu söyledi

Gündüz: Demek ki HP’nin gönlü yok

Halkın Partisi’ninyaşadığı ve atlattığı badirelerden sonra bir takım artı ve eksileri değerlendirerek bundan sonra daha temkinli adım atacağına inandığını söyleyen Gündüz, “Bazı hodri meydanlarla, kişisel kaprislerle bazen görüşme esnasında konuşulanların dışarıya sızdırılmasıyla süreç sekteye uğradı.Ama siyaset böyle olmamalı. Nasrettin Hoca gibi; hoca diyorlar ipi verir misin çamaşır sereceğiz o da hayır diyor ipe un serdim. Demek ki gönlü yok”

“Erhürman başbakan olmasın demek, siyasi teamüllere uygun değildir”

“Teknokrat olsun ama başbakan sayın parti başkanı değil de başka biri olsun demek siyasi teamüllere çok aykırı birşeydir” diyen Gündüz, bunun siyasi teamülleri yerle bir etmek olduğunu belirtti

Gündüz, “Bizim siyasette teamül gereği parti başkanı başbakan adayıdır. Seçilmiş milletvekili ve parti başkanı olan birini paypas ederek bu şekilde teklif yapmayı teamüllere uygun bulmuyorum. Teknokrat hükümete de karşıyım” dedi.

“Halkın beklediği sizin egolarınızın tatmin edilmesi değil”

Yaşananlardan bir ders çıkarılması gerektiğini söyleyen Gündüz, “Örneğin sandıktan UBP ile CTP’nin koalisyon kurabileceği çıkıyorsa ya da HP ile 3’lü koalisyon çıkıyorsa, sandık size zaten konuşuyor demektir” dedi.

Gündüz, “Bunu kişisel öfkeye dönüştürmemek gerek. Ben baktığım zaman dünkü ve bugünkü açıklamalara resmen kin edebiyatı. Onu alın, bunu değiştirin. Halkın şu an beklediği sizin egoları tatmin etmeniz değil” dedi.

“Siyasette üslup çok önemli”

Gündüz şöyle devam etti;

“HP’den Sayın Özdil Nami için “takoz” kelimesini kullandılar. Böyle şeyler olmaz. Kullanacaksanız üslubunuzu düzgün kullanacaksınız. Siyasette günün sonunda herkes birbirinin yüzünü görüyor. Herkesin fikri vardır. Siz de fikrinizi uygun üslupta söylersiniz”











Başa dön tuşu