InstagramKıbrısManşetSiyaset

Yerbilim Mühendisleri: 2021 yılında püskürtülen talan ve peşkeş girişimi tekrarlandı

Yerbilim Mühendisleri Odası, Özgür Gazete‘nin bugün manşetinde gündeme getirdiği Jeoloji ve Maden Dairesi‘nin kullanımının özel bir şirkete verilmesiyle ilgili habere yönelik açıklamada bulundu, peşkeşe izin vermeyeceklerini vurguladı

YMO: 2021 yılında püskürtülen talan ve peşkeş girişimi tekrarlandı

Yazılı açıklama yapan oda yönetim kurulu, Jeoloji ve Maden Dairesi’nin tahsisinde bulunan ve 1999 yılından beri aktif halde kullandığı atölye arazisine yönelik talan ve peşkeş girişimini şiddetle kınadıklarını söyleyerek, 2021 yılında daireye ait araziye yönelik talan ve peşkeş girişiminin püskürtülmesinin üzerinden sadece 3 yıl geçmesine rağmen yine aynı kişi ve siyasiler tarafından aynı eylemin tekrarlanmasını asla kabul etmediklerini kaydetti.

Oda açıklamasında, “Jeoloji ve Maden Dairesi odamıza üye yerbilimcilerin kamuda görev yaptığı, ülkemizdeki doğal kaynakların kullanımı ve korunması yönünde hizmet veren, ülke geleceğinin şekillenmesin de yaptığı ve yapacağı bilimsel katkılar ile devlet mekanizması içerisinde çok önemli bir görev üstlenmektedir” denildi.

“Arazinin Jeoloji ve Maden Dairesi’nden alınması çalışmaları sekteye uğratır”

Açıklama şöyle devam etti;

“Ne yazık ki dairenin bu görevi yapması için gerekli olan personel, araç, ekipman ve bütçe gibi kaynakları her geçen yıl erozyona uğratılmakta, adeta ülkeye hizmet etmesi yıllardır siyaset tarafından sekteye uğratılmıştır.

Dairenin son dönemde MTA, DSİ ve AFAD gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin önemli kuruluşları ile yapmış olduğu işbirlikleri ülkemize ait yer bilimsel verilerin elde edilmesine önemli katkılar sağlamaktadır. Son dönemdeki bu gayreti odamız olarak destekliyor ve başarılı buluyoruz.

Dairenin iş kapasitesinin ivme kazandığı böylesi bir dönemde elindeki arazinin peşkeş çekilmeye çalışılması bu ülkeye zarar vermekten başka işe yaramayacaktır.

Oda olarak buna göz yummamız söz konusu bile değildir. Jeoloji ve Maden Dairesi’nin bu haklı kavgasında vereceği tüm mücadeleye oda olarak aktif destek vereceğiz.

“Hukuki süreçte davaya taraf olacağız”

Bu yanlı ve yanlış karardan bir an önce vazgeçmesi gerektiğini hükümetin bilgisine getiririz. Hukuki bir süreç tercih edilecekse de davaya oda olarak taraf olacağız.

Bir kez daha hatırlatmak isteriz ki Kıbrıs Türk Toplumu olarak bu ülkede, kurumlarımıza sahip çıktığımız ölçüde, kendi kendimize yeter olduğumuz sürede var olacağız.

‘’Devletin malı deniz, yemeyen domuz”

Oda yönetim kurulu olarak, toplumsal ve mesleki varlığımıza yönelik girişim yapanlara son olarak belirtmek isteriz ki ‘Devletin malı deniz, yemeyen domuz’ olmasına asla göz yummayacağız. Tepkisiz ve sessiz kalmayacağız”











Başa dön tuşu