KıbrısManşet

Arıklı: Halkın Partisi çalışmaları çıkmaza sürükleme niyetiyle yola çıktı

Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı Genç TV’de Nazar Erişkin’in programına katılarak, Halkın Partisi’ni eleştirdi

Arıklı: Özersay ‘ben’ merkezli politika izliyor

Arıklı, Halkın Partisi’nin hükümet kurma çalışmalarını çıkmaza sürükleme niyetiyle yola çıktığını belirterek, Kudret Özersay’ın, siyasete girdiği ilk günden beri ‘ben’ merkezli bir politika izlediğini söyledi.

“HP hükümet kurma görevi kendisine gelir diye düşündü”

4’lü koalisyon ve 2’li koalisyon hükümetlerini HP’nin bozduğunu, kurulması muhtemel 4’lü hükümeti de HP’nin kurdurmadığını söyleyen Arıklı, “Halkın Partisi, diğer partileri rahatsız eden bir takım kırmızı çizgilerle ortaya çıkarsak, hükümet kurulmaz, Tufan Erhürman’da görevi iade eder ve hükümet kurma görevi bana gelir diye düşündü. Ama böyle olmayacağını görecek” dedi.

Arıklı şöyle devam etti;

“Hiç bir partinin HP ile bir koalisyona yanaşacağını düşünmüyorum”

“Çünkü Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, siyasi partilerin genel başkanlarını çağıracak ve ‘Bütün alternatifler denendi, ne düşünüyorsunuz bu süreçte’ diyecek.

O temaslardan sonra görevlendirme yapacak. Ya tekrar Ersan Saner’e verecek ya da o siyasi partilerin genel başkanlarından alacağı izlenimlerle ‘Biz HP ile de bu işi yaparız’ diyecek ve o zaman HP’ye verecek.

Ben 5 siyasi partisinin hiç birinin HP ile bir koalisyona yanaşacağını düşünmüyorum”











Başa dön tuşu