InstagramKıbrısManşetYaşam

İnsan Hakları Platformu: En etkili stratejileri geliştirme konusundaki çabalarımızı artıracağız

İnsan Hakları Platformu, “Irkçılığa Karşı Avrupa Ağı“na (European Network Against Racism – ENAR) yaptıkları üyelik başvurusunun kabul edildiğini ve aynı zamanda bu ağa üye olan ilk Kıbrıslıtürk örgüt olunduğunu duyurdu

İHP: Bunun bizim için önemli bir adım olduğunu duyurmaktan mutluluk duyuyoruz

Yapılan yazılı açıklamada, İnsan Hakları Platformu projesinin, Avrupa Birliği tarafından Kıbrıs Türk toplumuna yönelik AB Yardım Programı kapsamında finanse edildiği ve İnsan Hakları Platformu tarafından uygulandığı hatırlatıldı.

Açıklamada şunlar kaydedildi;

“İnsan Hakları Platformu olarak, Avrupa’da yaşanan ırkçılıkla mücadelede daha etkin olabilmek amacıyla, Brüksel’de faaliyet gösteren Irkçılığa Karşı Avrupa Ağı’na (European Network Against Racism – ENAR) yaptığımız üyelik başvurumuzun kabul edilmesinin bizim için önemli bir adım olduğunu duyurmaktan mutluluk duyuyoruz.

ENAR, Avrupa’da ırkçılıkla mücadelede önemli bir rol oynamaktadır. İnsan Hakları Platformu olarak ENAR üyeliğimizin kabulüyle, ırkçılıkla mücadelede uluslararası düzeyde iş birliği yapma ve en etkili stratejileri geliştirme konusundaki çabalarımızı artıracağız.

Bu kapsamda, Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşanan ırkçılıkla mücadelede daha geniş bir perspektif sunarak adalet ve eşitlik için çalışmaya devam edeceğiz.

Üyeliğimizin bize sağlayacağı olanakların yanında, ırkçılıkla mücadelede daha etkin ve etkili bir rol oynamayı hedeflemekteyiz. Ayrıca, ENAR’a üye olan ilk Kıbrıslı Türk örgüt olarak, bu adımın Kıbrıs’ın kuzeyindeki insan hakları mücadelesinde yeni bir dönem başlatacağını da belirtmekten mutluluk duyuyoruz”











Başa dön tuşu