InstagramKıbrısManşetSiyaset

Bağımsızlık Yolu: İngiltere’nin Kıbrıs’ı uçak gemisi olarak kullanması kabul edilemez

Bağımsızlık Yolu, İngiltere‘nin Kıbrıs‘taki üssünden havalanan uçakların Orta Doğu‘daki çatışmalarda kullanmasına tepki göstererek, adanın yabancı üslerden arındırılması için mücadele çağrısı yaptı

“Orta Doğu’daki soykırıma ortak olmaya devam ediyorlar”

Bağımsızlık Yolu açıklamasında, özellikle önceki gün İran’ın düzenlediği misilleme saldırısının ardından, İngiltere’nin Akrotiri üssünden havalanan uçakların çatışmalara yine dahil olduğuna dikkat çekildi.

Kıbrıs adasının bu eylemlerle birlikte gün geçtikçe artan bölgesel savaşın içine çekildiğini belirten Bağımsızlık Yolu, Kıbrıs‘ın Orta Doğu‘daki çatışmalara dahil olmasının ada halklarının olası bir saldırıya karşı yaşamsal anlamda tehlikeye atmaya devam ettiğini belirtti.

“Kıbrıs’ın İngiltere tarafından bir uçak gemisi olarak kullanılması kabul edilemezdir”

Kıbrıs’ı her geçen gün emperyal saldırganlığın ve bölgesel çatışmanın parçası haline geldiğinin altını çizen Bağımsızlık Yolu, İngiltere’nin Kıbrıs‘ı emperyalizmin bölgesel uçak gemisi gibi kullanmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Bağımsızlık Yolu‘nun açıklamasının devamı ise şöyle:

“Kıbrıs’ta halen askeri üs bulundurulması ile bölgesel çatışma ve savaşlara yönelik bir araç olarak kullanılmasına yönelik ada halklarının Kıbrıs’ta ne tür bir çözüm istendiğinden bağımsız olarak beraber mücadele etmesi gerektiğini vurgulamak gerekiyor.

“Kıbrıs’ta bulunan üsler insanlık ayıbıdır”

Yaşanan savaşlara yönelik olarak ezilen halkların yanında olmak için gösterilecek en anlamlı dayanışma ülkemizde bulunan askeri üslere yönelik mücadele etmekle mümkündür. Bağımsızlık Yolu olarak İngiltere’yi, kanlı ellerini evimizden çekmeye çağırıyoruz. Kıbrıs’ta bulunan yabancı üsler insanlık ayıbıdır.

Bağımsızlık Yolu olarak tüm bölge halklarını İsrail devleti ve en büyük destekçisi ABD emperyalizmine karşı durmaya; Ortadoğu’da sağlanacak barış, huzur ve kardeşliğin tesis edilebilmesi için yıllardır topraklarımızda bölge halkları için tehdit olarak bulunan yabancı üslerden arındırılması için ada halklarını birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz”











Başa dön tuşu