KıbrısManşet

Bengihan: Asgari ücretin belirlenmemesi için Şubat’a kadar oyalama yapıyorlar

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Çalışma ve Soyal Güvenlik Bakanlığı önünde, asgari ücretin hala belirlenememesi dolayısıyla eylem yaptı

Eylem de konuşan sendika başkanı Güven Bengihan, bu gün ülkemizdeki özel sektör çalışanları ve asgari ile geçinenlerin aldııkları paranın, açlık sınırının altına düştüğünü söyleyerek, “Sendikamız açlık sınırını geçen hafta 3 bin 599 TL olarak açıkladı” dedi.

“Açlık sınırının altında ücret alan insanları düşünen yok”

Bu rakamın 4 kişilik bir ailenin sağlıklı ve zorunlu gıda harcaması için gerekli olan rakam olduğunu belirten Bengihan, ancak asgari ücretlinin sadece 3 bin 323 TL alarak, açlığa mahkum edildiğini, bunu düşünenin olmadığını söyledi.

Bengihan şöyle devam etti:

“Birileri hala koltuk sevdasıyla, hükümeti oyunlarına devam ediyor. Partilerinin, daha geniş bir şekilde hükümette yer alabilmesi adına, bakanlık koltuğunu hangi vekil alacak, onun gailesindedirler.

Şu an ülkemizde asgari ücerin belirlenmesi için oturan komisyon, görüşmeleri 2 hafta öteledi. 2 hafta sonra tekrar torlacaklar ve bir 2 hafta daha öteleyecekler. Amaçları, asgari ücretin belirlenmesini Şubat ayına kadar uzatmak.

Çünkü, yıllık vergi düzenlemelerinde ve vergi muafiyetlerinde esas alınacak olan asgari ücrett, 1 Ocak 2021’deki ücrettir. Bu nedenle hükümet fırsatçılık yapıyor

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, cumhurbaşkanlığı sevdasından dolayı ve saraya giderken, arkasında vekaleten birini bırakmamasından dolayı, şu an ülkede hükümet boşluğu yaşanmaktadır.

Ama Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun asgari ücreti belirlemesine engel değil. Şu an Çalışma Bakanlığı’nın müsteşarı da var, ilgili dairenin bürokratları da var. Yasal engel de yok.

Asgari ücetin yürürlüğe gireceği tarih yasal olarak belirlenmelidir. Siyasilerin keyfine bırakılmamalıdır”

 











Başa dön tuşu