InstagramKıbrısManşetSiyaset

Eylem: Bu konuyu kapatmaya, üstünü örtmeye mi çalışıyorsunuz? Derhal istifa etmelisiniz!

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu‘nun geçtiğimiz gün Meclis’te dile getirdiği “geçersiz diploma” ve “sahte diploma” ayrımını eleştirerek, Çavuşoğlu’nu konuyu kapatmaya çalışmakla suçladı

Eylem: Bu konuyu kapatmaya, üstünü örtmeye mi çalışıyorsunuz?

Sendika adına yazılı açıklama yapan Eylem, Eğitim Bakanı Çavuşoğlu‘nun “sahte diploma” yerine “geçersiz diploma” tanımının daha doğru olduğu açıklamasına atıfta bulunarak, “Hiç ders almadan, hiç sınava girmeden üniversitenin kapısından dahi girmeden diploma alan ve bunu kullanarak kazanım elde eden sahtekârdır sayın Bakan, yaptığı da sahtekârlıktır, suçtur, diploması da sahtedir” ifadelerini kullandı.

Eğitim Bakanlığı veya YÖDAK‘ın bile onay vermesinin bu diplomaların sahte olduğu gerçeğini değiştirmeyeceğini aktaran Eylem, Çavuşoğlu‘nun “geçersiz diploma” söyleminin bu skandalı aklamaya çalışmak ve konunun üstünü örtmeye çalışmak anlamına geldiğine işaret etti.

Eylem’den sert sorular

KTOEÖS Başkanı Eylem‘in açıklaması şöyle devam etti:

“Bunu neden aklamaya, çalışıyorsunuz? Bu konuyu kapatmaya, üstünü örtmeye mi çalışıyorsunuz?
Manipülasyon yerine doğrudan sizinle ilgili ve sizin sorumluluğunuzda olan bu sahte düzenle ilgili
konuları açıklayın, hesap verin sayın bakan;

1. Kaç üniversiteye ön izin, öğretimine başlama izni verdiniz? Bunların kaçı sadece ön izinle
faaliyete geçti?

2. İnsan kaçakçılığıyla anılan kaç okula!!! kurs açma izni verdiniz?

3. Kaç üniversitede, kaç öğrencinin sadece kaydı var?

4. Bunların kaçı sahte diploma düzenledi?

5. Bu diplomaları kimler aldı? Karşılığında ne verdi ya da karşılığında kim ne aldı?

6. Bakanlığınız hangi öğrenciye hangi bursu verdi? Hak etmeden burs alan var mı?

Burs sistemi YÖBİS kimin denetiminde? Diploması hangi üniversiteden? Bu arada Kıbrıs’taki üniversitelerin denetimini yıllardır tartışılan YÖK’e mi havale ettiniz?!”

“Sahte diplomaların sorumluluğu Eğitim Bakanlığı ve koalisyon hükümetindedir”

Sahte diploma meselesi sorumluluğu öncelikle Eğitim Bakanlığı ve sonra da UBP-DP-YDP hükümetindedir. Bu pisliği, çürümüşlüğü diğer konularda olduğu gibi aklamaya çalışan bakanın gelinen bu noktada orda oturması etik değildir, derhal istifa etmelidir.

Tüm sahtekarlar, sahtekarlıkla kazanım elde edenler, bu sahtekarlıklara yardım ve yataklık edenler, bundan nemalananlar, üstünü örtmeye çalışanlar da hesap vermelidir, adının önünde Prof. unvanı olan ya da olmayan üçlü kararnameyle atananlar ve hatta siyasiler de dahil. Ama en başta siz hesap vermelisiniz, HATIRLATIRIZ!” dedi.











Başa dön tuşu