KıbrısManşet

4’lü hükümet, karantinasız giriş kurbanı mı?

Turizmcilerden ve otelcilerden hükümet çalışmalarına ve Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’ne müdahale!

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’ne turizmci baskısı

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Tufan Erhürman’ın pandemi döneminde daha etkin yönetim için teknokrat bakanlardan oluşturmaya çalıştığı geniş tabanlı hükümet çalışmalarının sekteye uğramasının arkasında turizmcilerin, otelcilerin ve onlara bağlı diğer iş çevrelerinin olduğu iddia edildi.

Özgür Gazete’nin edindiği bilgiye göre, Türkiye’de gerçek vaka sayılarının açıklanmaya başlamasıyla 3 günlük karantinasız girişlere tepkiler daha da artarken; iddialara göre karantinasız girişlerin kalkmasını istemeyen ve hatta yılbaşı için bu sürenin 4 güne çıkmasını talep eden iş çevreleri hükümet çalışmalarına müdahale etti.

Bu müdahelenin; Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nin açtığı davadan sonra yasal olarak olması gerektiği gibi karar verici merci olarak kararlar üretmeye başlayan Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin kararlarını etkilemeye yönelik olduğu iddia edildi.

Yılbaşı gecesinin Perşembe gününe denk gelmesi ve Türkiye’de 4 günlük kısıtlamanın söz konusu olmasıyla binlerce kişiyi charter seferlerle ve karantinasız bir şekilde ülkeye getirmek isteyen iş çevrelerinin Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesinin bağlı bulunduğu Sağlık Bakanlığının el değiştirmemesi için baskı yaptığı gelen bilgiler arasında.

Bilindiği üzere üye sayısının salt çoğunluğuyla toplanan ve toplantıya katılanların salt çoğunluğuyla karar üreten ve Başkan dahil 7 üyeden oluşan, ayrıca eşitlik durumunda Başkan’ın ayırt edici oyu olan Üst Komite’nin üyelerinin 4 tanesi siyasi atama/ görevlendirme olarak Bakanlıkta ve Komitede görev alıyor.

Söz konusu 4 üyenin biri Bakanlık Müsteşarı, ikisi bakanlık müdürleri, bir tanesi ise müdürlüklerden biri tarafından görevlendirilen Ulusal Odak Noktası sorumlusu.

Özgür Gazete/Özel Haber











Başa dön tuşu