EkonomiInstagramKıbrısManşetSiyaset

Şahiner: Halk vergisini öderken, bir gecede milyarlar kazanan kumarhanelere vergi indirimi getirmek istiyorlar

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Salahi Şahiner, atanmış hükümetin kumarhanelere vergi indirimi yaparak Şans Oyunları Hizmetleri Vergisi’ni yüzde 10’dan yüzde 5’e düşürmeye çalıştığını söyledi

Şahiner: Hükümetin son rezaleti: Kumarhanelere vergi kıyağı

Yazılı açıklama yapan Şahiner, sırtını halka, yüzünü sermayeye dönen, halkının serzenişlerine kulak tıkayan, üç maymunu oynamaktan vazgeçmeyen bir hükümetle karşı karşıya olunduğunu söyleyerek, işçi, memur ve emekli açlık sınırında yaşarken, üretimin her bacağı kan ağlıyorken, esnaf kredi borcu altında ezilirken, yıllık borç faizleri yüzde yüzü aşmışken, gelecek yıl ülkeye öğrenci gelip gelmeyeceği hâlâ meçhul iken ve tüm bu olumsuzluklar içinde ülke yaşanmaz hale gelmişken, UBP-DP-YDP Hükümeti’nin tek ve en kıymetli önceliğinin yandaşlarına rant sağlamak olduğunu belirtti.

Şahiner, “Emrullah Turanlı’nın (Ercan Havalimanı işletmecisi) şirketine milyarlarca liralık vergi affı getirenlerin, AKSA’yı bu ülkede yaşayan insanların boğazından çalarak Türkiye’nin en zenginleri arasına koyanların, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-tek) üzerinden yabancı sermaye gruplarının ceplerine şaibeli bir şekilde oluk oluk para akıtanların hedefinde, bu defa kumarhanelere ‘nasıl kıyak çekerimin’ ince hesapları var” dedi.

“Hükümet kumarhanelere kıyak çekmek için Şans Oyunları Vergisi’ni yüzde 10’dan yüzde 5’e düşürmek istiyor”

Şahiner açıklamasına şöyle devam etti;

“Geçtiğimiz yıl; yüz milyonlarca doları, yandaşı olan şirketlere vergi afları ve ihalesiz doğrudan alımlar ile peşkeş çekmekten geri kalmayan hükümetin bu defa gündeminde başka bir rezillik var: Hükümet, kumarhanelere vergi indirimi yaparak Şans Oyunları Hizmetleri Vergisi’ni yüzde 10’dan yüzde 5’e düşürmek istiyor.

Geçtiğimiz günlerde, Cumhuriyetçi Türk Partisi olarak Maliye Komitesi’ne getirilen ‘Şans Oyunları Hizmetleri Vergisi (Değişiklik) Yasa Tasarısı’ ile makine başına düşen verginin oranını artırmayı kabul ettik fakat Şans Oyunları Hizmetler Vergisi oranını düşürme niyetlerini bertaraf ettik ve devletin kasasına yaklaşık olarak yılda 7 milyon dolar bir rakamın girmesini sağlayacak bir değişiklik ile Genel Kurul’a sevk ettik.

“Halk ve tüm sektörler kan ağlarken, hükümetin gündeminde kumarhaneleri ihya etmek var”

Ancak hükümet türlü türlü kalem ve hesap oyunları ile, kumarhanelerin şans oyunları vergisi oranını yüzde 10’dan yüzde 5’e düşürmek için, Danışma Kurulu kararı ile yasayı komiteye geri çekti.

Kendi halkı açlık sınırında yaşam mücadelesi verirken, üreticisinden hayvancısına kadar her sektör vergi yükü altında ezilirken; Hükümetin bu ülkede en çok kazanan ve en az vergi ödendiği kanısı kamuoyunda hakim olan kumarhanelerin vergisini düşürmek istemesi bu ülkeden ne kadar bihaber yaşadığının en açık göstergesidir.

Halkın serzenişlerine kulakları kapalı olanlar yine bu toplumun ve yerli sermayenin düşmanı gibi davranmaya devam etmekte; ülkede bu kadar sorun varken, vatandaşın cebinden alıp birilerinin cebine kırıştırmayı hedeflemektedir.

Kumarhanelere yaranmak için kamu alacağından bir çırpıda vazgeçecek düzenlemeler yapacak kadar gözünü menfaat bürümüş bu hükümetin vergi politikalarından ne kadar anladığı, iş bilmezliği ve başarısızlığı apaçık ortadadır.

Gariban halk vergisini ödemek zorundayken, bir gecede milyarlar kazandığı iddia edilen kumarhanelere dönük vergi indirimi getirmek, bu topluma ihanettir.

Hele, vergi gibi adaletin esas alınması gereken hassas konularda, bunu siyasi çıkarları için bir rant kapısı olarak olarak kullanmaya çalışması, hükümetin bu ülkeye artık verecek hiçbirşeyinin kalmadığının kanıtıdır”











Başa dön tuşu