EkonomiInstagramKıbrısManşet

Avrupa Komisyonu Kıbrıslı Türk işletmeleri desteklemek için yeni bir program başlattı

Avrupa Komisyonu, Kıbrıs Türk toplumunda özel sektörün gelişimine ve Yeşil Hat ticaretine destek olmak amacıyla, Alman Uluslararası İş Birliği AjansıGIZ International Services” ile işbirliği içerisinde yeni bir proje başlattı

4 milyon euroluk bütçe ile iki yıl sürecek yeni proje

Yapılan açıklamada, Kıbrıs Türk toplumuna yönelik AB Yardım Programı kapsamında 4 milyon Euro bütçe ile finanse edilen ve 2 yıl sürecek olan proje, adanın yeniden birleşmesine yönelik çabalara katkıda bulunacak.

Proje, Kıbrıslı Türk şirketlerin ada genelindeki ekonomiye ve AB tek pazarına entegrasyonuna odaklanacak.

Öngörülen destek, Kıbrıs Türk toplumundaki üretim standartları ile Avrupa Birliği genelindeki standartlar arasındaki farkı azaltacak, işletmelerin dijitalleşme seviyesinin yükseltilmesi ve üretim süreçlerinin daha sürdürülebilir hale getirilmesi sayesinde işletmelerin rekabet edebilirliği artırılacak.

Ayrıca proje, Kıbrıslı Türk şirketlerin Yeşil Hat üzerinden ticareti yapılan mal ve/veya hizmetlerinin AB standartlarına uygun olmasını sağlamaya da katkıda bulunacak.

Yeni proje kapsamında KOBİ’ler ve girişimler, hibelerin yanı sıra eğitim, danışmanlık ve iş geliştirme programlarına erişebilecekler.Hibe çağrıları ve eğitim olanakları hakkında bilgiler AB Bilgi Merkezi’nin web sitesinde duyurulacak.

Komisyon, Kıbrıs Türk işletmelerine 2006 yılından bu yana toplamda 25 milyon Euro’dan fazla hibe desteği sağlandı. Yeni hibe çağrısı bu yılın yaz aylarında duyurulacak ve yararlanıcılara proje süresi boyunca kesintisiz teknik destek sağlanacak.











Başa dön tuşu