EkonomiInstagramKıbrısManşet

Amcaoğlu: Genel ekonominin kötü yönetildiği iddiaları kesinlikle doğru değildir

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, genel ekonominin kötü yönetildiği iddialarını reddetti, zamlanan akaryakıt fiyatlarını, Türkiye ve güneydeki akaryakıt fiyatlarıyla karşılaştırarak savundu

Amcaoğlu: Genel ekonominin kötü yönetildiği iddiaları kesinlikle doğru değildir

Yazılı açıklama yapan Amcaoğlu, hükümetin kuzu eti fiyatlarına narh uygulamasının iyi niyetle yapılmış, halkı düşünerek yaşama geçirilmiş bir uygulama olduğunu savundu, kasapların uygulamaya tepkisini de anlayışla karşıladıklarını belirtti.

Amcaoğlu Kasaplar Birliği’ne, tavan fiyat uygulaması ile ilgili olarak zorla imza attırıldığı yönündeki iddiaların ise asılsız olduğunu söyledi.

Amcaoğlu bugünden itibaren geçerli olan akaryakıt zamlarıyla ilgili de konuştu, “Genelde ekonominin kötü yönetildiği iddiaları kesinlikle doğru değildir” dedi.

“Dizelin litresi Türkiye’de 45 TL civarında, güneyde 54 TL bizde ise 36 TL civarında”

Amcaoğlu şunları kaydetti;

“Geçtiğimiz gün Meclis oturumunda da dile getirmiştim. Rakamlarla konuşalım. Türkiye’deki uluslararası piyasalardan, uluslararası para birimiyle satın alınan petrol ve türevleri, örneğin dizelin litresi Türkiye’de şu an 45 TL civarında bizde 36 TL civarındadır. Güneyde 54 TL civarındadır.

Türkiye’de Kocaeli’nden Tüpraş’tan alınan ve navlun ödenerek bu ülkeye getirdiğimiz 10 kilogramlık tüp gaz, KKTC’de 445 TL, Türkiye’de 606 TL ve Güney’de 587 TL’yse; kötü yönetildiğimizle alakalı rakamlar nerededir?

Rakamlarla konuşalım. Bu ülke ekonomisi, küresel ekonomik sıkıntıların her türlü olumsuz etkisine rağmen, olması gerekenden çok daha iyi yönetilmektedir”











Başa dön tuşu