InstagramKıbrısManşetSiyaset

Özkunt: Verilen sözler ve vaatler tutulabilecek söz ve vaatler olmalı

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Nevzat Özkunt, konfor alanından asla taviz vermeden, ülkedeki kaostan çıkış yolunun “Biz iktidara geleceğiz, sizi kurtaracağız” sözleriyle olamayacağını söyleyerek, bunun toplumda bir heyecan da yaratmadığını belirtti

Özkunt: Bu söylemler toplumda heyecan yaratıyor mu?

Sosyal medya hesabından “Samimiyet” başlıklı y azılı bir açıklama yapan Özkunt, siyasete ve siyasetçiye olan güvensizliğin kaynağının “samimiyet yoksunluğu”, “seçilene kadar ölçüsüz vaadler, seçildikten sonra sözlerin yerine getirilmemesi” ve “siyasetin bir statü elde etme yeri ve çıkar odaklı olması” olduğunu söyledi.

Özkunt, “Hal böyle iken konfor alanından asla taviz vermeden, bu kaostan çıkış yolunun ‘biz iktidara geleceğiz, sizi kurtaracağız’ veya ‘erken seçim olacak, ülke kurtulacak’ retoriği size samimi geliyor mu? Bu söylemler toplumda heyecan yaratıyor mu?” diye sordu.

“Hepsinde çözüm yolları var ve yeni vizyonla çözüm mümkün”

“Samimiyetle ve toplumla birlikte ülkenin gerçeklerini ortaya koymak, acı reçeteyi ve özveriyi de içerecek çıkış yollarını tartışarak birlikte bulmak olmalı” diyen Özkunt, “Önce ülke ve toplum” gailesinin insanlarla birlikte taşınması gerektiğini kaydetti.

Özkunt, “İnsanımızla birlikte taşımalıyız. İrademizi atanmışlardan geri almak birinci öncelik elbette. Sonra eğitim, sağlık, ekonomi, yolsuzlukların hesabının sorulması, hesap verebilir ve şeffaf ve liyakati esas alan bir kamu yönetimi, vatandaşlıklar, adil vergi dağılımı, sosyal devlet. Hepsinde çözüm yolları var ve yeni vizyonla çözüm mümkün” dedi.

“Verilen sözler ve vaatler tutulabilecek söz ve vaatler olmalı”

Özkunt sözlerini şöyle sonlandırdı;

“Verilen sözler ve vaatler tutulabilecek vaatler olmalı. “Ben ve partim” egosu terk edilmeli. Aksi halde başaramazsak yine ‘Ali gider, Veli gelir’ ve geçmişte olduğu gibi değişen hiçbir şey olmaz.

Toplumsal yok oluşun ve çürümüşlüğün önüne geçecek siyasete güveni tesis edecek başka formülü olan varsa buyursun söylesin. Kurulu düzenin üzerine cesaretle ve tüm yurtseverlerle birlikte yürümekten başka çözüm yolu yoktur değerli dostlar”











Başa dön tuşu