InstagramKıbrısManşetSiyaset

Elcil: Türkiye tarafından kurdurulan rejim gazetecileri ve vatandaşları tutuklamaya devam ediyor

Arif Hasan Tahsin Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Şener Elcil, “Çirket Yatağında Gülistanlık Olmaz” adlı yazısı yüzünden hapse atılan Arif Hoca’nın o dönemden bugünleri gördüğünü söyleyerek, yasayı hazırlayan Cumhuriyetçi Türk Partisi’ne (CTP) seslendi

Elcil: Türkiye tarafından kurdurulan rejim gazetecileri ve vatandaşları tutuklamaya devam ediyor

Yazılı açıklama yapan Elcil, 1990’lı yıllarda Arif Hasan Tahsin’in, “Çirket Yatağında Gülistanlık Olmaz” yazısı yüzünden yargılanarak hapse atıldığını hatırlattı, rejimin gerçeklerini ortaya döktüğü için egemenlerin hedefi olan Arif Hoca’nın bugün yaşanılan sıkıntıları o günlerden gördüğünü kaydetti.

Elcil, “Ne yazıktır ki ‘düşünce, fikir ve ifade özgürlüğü’ en temel insan hakkı olmasına rağmen, adamızın kuzeyinde Türkiye tarafından kurdurulan rejim çeşitli bahanelerle gazetecileri ve vatandaşları tutuklayıp yargıya sevk etmeye devam etmektedir” dedi.

“Yasayı yapan ve savunan CTP, amacından saptırılan bölümlerinin değiştirilmesi için derhal girişimde bulunmalıdır”

Elcil şöyle devam etti;

Mehmet Ali Talat’ın Cumhurbaşkanı olduğu dönemde, Hasan Erçakıca ve Zeren Mungan sendikaları kapatmakla ilgili yaptıkları gizli görüşmenin kayda alınması ve kamuoyunun gündemine getirilmesi çerçevesinde başlayan tartışma 2014 yılında oy birliği ile ‘Özel Hayatın ve Hayatın Gizli Alanının Korunması Yasası‘ adı altında geçirilmiştir.

Bunu fırsat bilen ayrılıkçı rejim aynen Türkiye’de olduğu gibi bu yasaya dayalı olarak kendi pisliklerini örtmek için gazeteci ve aydınları tutuklayıp, baskı altına almaya başlamıştır.

Bu uygulama ile gazeteciler ellerine geçirdikleri resmî belgeleri kamu yararı olsa bile yayınlamama baskısı altına alınmışlardır. Bu uygulama Avrupa insan Hakları Mahkemesi kararlarına aykırıdır ve derhal durdurulmalıdır.

Bu yasayı yapan ve savunan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) bu yasanın amacından saptırılan bölümlerinin değiştirilmesi için derhal girişimde bulunmalıdır. Bu yasayı savunmak ayrılıkçı rejime hizmet etmek ve en temel insan hakkı olan düşünce, fikir ve ifade özgürlüğüne zincir vurmaktır”











Başa dön tuşu