InstagramKıbrısSiyasetSürmanşet

Atan: Bu ülkede halk et yiyemiyor, bu soruna bir çare bulunamadı

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-sen) Başkanı Metin Atan “ Ekonomi iyi yönetiliyor” diyen Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu’nun açıklamalarına cevap vererek, bakanın bu açıklamasını neye göre yaptığını sordu. Atan, ülkede kayıt dışılık , vergi kaçakçılığı ,ülkenin genel sorunlarından denetim eksik tüm bunlar ortadayken ekonominin iyi yönetildiği iddiasına anlam veremediği ifade etti

Atan: Bu ülkede halk et yiyemiyor, bu soruna bir çare bulunamadı

Yaptığı açıklamada “şu anda tek iyi yapılan maaş ödemesi mi” diye soran Atan, ülkemizde halkın artık et satın almakta zorlandığını belirterek, yetkililerin bu soruna bile çare bulunamadığına dikkat çekti.

Atan, hükümetin kasaplarla eti 550 TL’den satılacağına ilişkin anlaşma yapıldığını fakat eti bu fiyattan yemek hayal oldu dedi.

Bir ülkede ekonomi iyi ise, her şey daha güzel olur fakat bizim ülkemizde neyimiz iyi

Ülkede kayıt dışılığın yanı sıra kara para aklanmasının başı çektiğini, tecavüzlerin arttığını söyleyen Atan, her şeyin ekonomiye bağlı olduğunu belirterek, “bir ülkede ekonomi iyi ise her şey daha güzel olur fakat bizim ülkemizde neyimiz iyi” ifadelerini kullandı.

Türk Lirası gün geçtikçe eriyor, vatandaş sürekli dövizin yükselme korkusuyla yaşıyor

Atan, Türk Lirasının gün geçtikçe eridiğini vatandaşın sürekli dövizin yükselme korkusuyla yaşadığını söyledi. Faizler aldı başını gidiyor diyen Atan, vatandaşların borç alamadığını hatırlatarak, tüm bunlar ortada iken ekonomi nasıl iyi yönetiliyor şeklinde konuştu.

Okullarda öğrencilerin haraç kesmeleri ve akranlarını darp etmesi ülkenin son şeklini gösteriyor

Lise öğrencilerinin, ortaokul öğrencilerini döverek harçlıklarını almasına ilişkin de konuşan Atan, bu durumun çok üzücü olduğunu geleceğimiz olan gençlerimizin bu şekilde okullarda haraç kesmeleri yada akranlarını darp etmesinin ülkenin son şeklini gösterdiğini söyledi.

Atan, bu çocukların koruma altına alınması gerektiğini tedbir ve denetimlerin yapılması gerektiğini ifade etti. Kamu-Sen Başkanı Metin Atan, bu konuda her hangi bir önlem alındı mı diye sordu.











Başa dön tuşu