InstagramKıbrısSürmanşetYaşam

BAİM: Alankuş merkezimizin ilham kaynağı olmaya devam ediyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Barış İçin Araştırma ve İletişim Merkezi (BAİM) kurucusu, DAÜ İletişim Fakültesi eski öğretim üyesi (1998-2008) ve fakülte dekanı Prof. Dr. Sevda Alankuş (2006-2008) “Barış gazeteciliği alanındaki çalışmaları, adil, barış odaklı habercilik ve medyada şiddet dilinin azaltılmasına sağladığı katkı nedeniyle” Türkiye Gazeteciler Cemiyeti2023 Niyazi Dalyancı Barış Gazeteciliği Ödülü’nü aldı

BAİM: Alankuş merkezimizin ilham kaynağı olmaya devam ediyor

DAÜ BAİM Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada, “2006 yılında BAİM’i kuran ve çatışma bölgelerinden çok sayıda gazeteci ve aktivist katılımcı ile ilk kez barış gazeteciliği konulu bir konferans düzenlemeye öncülük eden Alankuş, yayınları, konuşmaları ve savunucu eylemleriyle merkezimizin ilham kaynağı olmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Sevda Alankuş Kimdir?

Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde tamamlayan Alankuş doktora tezini Kıbrıslı Türk siyasal elitin siyasal yönelimleri konusunda hazırladı.

Alankuş’un “Türkiye’de Başka bir Demokrasi için Başka bir Medya ve Habercilik (Uygun Adım Medya: Bir Bilinç Körleşmesi)”, “Dilin Erilliği ve Kıbrıslıtürk Basının Söylemi Üzerine”, “Başka bir Habercilik İhtiyacı ve Hak Odaklı Habercilik”, “Habercilikte Yeni Arayışlar: Hak Haberciliği”, “Yurttaş Gazeteciliği ve Barış Gazeteciliği”, “ Yerellikler ve Yerel Medya için İmkanlar” gibi çok sayıda yayını bulunuyor.

BAİM’in Amaç ve Etkinlikleri arasında

“Bölgede barışı teşvik etmede medyanın rolüne odaklanacak araştırma ve projeler başlatmak.
Barış gazeteciliği ve hedeflerine ilişkin farkındalığı artırmak için akademisyenleri, medya profesyonellerini, topluluk aktivistlerini, politika yapıcıları, politikacıları ve iletişim öğrencilerini panel tartışmaları, ortak araştırmalar, konferanslar, çalıştaylar ve eğitimler aracılığıyla bir araya getiren bir ortam sağlamak.

Gazetecilik eğitimi programlarında barış odaklı eğitimi teşvik etmek, barış odaklı medya yapımlarını teşvik etmek için medyayla işbirliği yapmak.

Barış iletişimi programları içeren ve/veya barış iletişim merkezleri bulunan diğer üniversitelerle öğrenci ve akademisyen değişim programları düzenlemek.

Genel olarak medya endüstrileri, kurumları ve derneklerinin yanı sıra Kuzey ve Güney Kıbrıs, bölge ve Avrupa’daki üniversiteler, kolejler, araştırma merkezleri, çatışma çözümü ve uzlaşma gruplarıyla işbirliği yapmak.
Kıbrıs’taki medyayı barış iletişimi perspektifinden izlemek” gibi konular bulunuyor.











Başa dön tuşu