KıbrısManşet

Amcaoğlu: Karantina ücretlerine 100 milyon TL harcadık

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı

Amcaoğlu: Kovid-19 için ayırdığımız kalemin tamamı bitti

Amcaoğlu, Kovid-19 ile ilgili ilk sürecin 9 Mart’ta başladığını hatırlatarak, 30 milyon TL’lik bir ödenek kalemi oluşturduklarını, 2020 bütçesinde 155 milyonluk ödenek kalemi ayrıldığını belirtti.

Amcaoğlu, “Bu kalemin tamamı bitti. 100 milyon TL’lik kısmı karantina süreçlerine harcadık” dedi.

Bakan Amcaoğlu, şu anda 46 tesiste 2 bin 828 kişinin kaldığını belirterek, “Kimseyi ayrı tutmadık. Bakanlar Kurulu kararıyla vatandaşın, öğrencinin, oturma izinlinin ve yabancı uyruklu çalışma izinlilerin karantina süreçlerini karşıladık. Taşıma da dahil. Yani sadece Maliye Bakanlığı yapmadık, tur operatörü gibi bu kişilerin karantina süreçlerini sağlıklı şekilde geçirebilmesiyle ilgilendik” şeklinde konuştu.

Amcaoğlu: Maliye Bakanlığı olarak acizlik göstermedik

Kuzeydeki ve güneydeki vakaları karşılaştıran Amcaoğlu, Aralık ayında KKTC’de 68, Güneyde bin 886 vaka olduğunu belirtti.

Amcaoğlu, “Maliye Bakanlığı olarak acizlik göstermedik. Çocukların evlerine ulaşabilmesi için charter seferler düzenledi. Hepsinin tek tek evine getirilmesini sağladık, gelemeyenler ve burs alamayanlar için de bin 700’lik aylık katkı sağladık. Geldiğimiz noktada hükümetsizliğin yarattığı sıkıntı nedeniyle ek bütçe yaratamadık, yapamadık, ödenek kalemlerindeki yetersizlikten dolayı bu konuyla ilgili ulaştırma, sağlık ve maliye bakanlığında yapılan toplantıda, geçici süre, 2020 bitimine kadar bazı kararlar almak zorunda kaldık” dedi.

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, Aralık, Ocak ve Şubat aylarında ülkeye gelmesi muhtemel 5 bine yakın yabancı ve KKTC uyruklu öğrencinin karantina süreçleriyle ilgili çalışmayı yaptıklarını, buraya 10 milyon TL’lik bir ödenek kalemi gerekli olduğunu söyledi.











Başa dön tuşu